Onder andere in de Hellichtstraat komt er scherpere controle op snelheidsovertredingen.

Rotselaar zet in op verkeersveiligheid met trajectcontroles en flitspalen: "Geld van boetes gebruiken voor meer veiligheid"

De gemeente Rotselaar zet extra in op de verkeersveiligheid. Zo komen er meer trajectcontroles en flitspalen, maar ook een nieuw verkeersveiligheidsfonds. Het geld van de snelheidsboetes zal gebruikt worden om te investeren in verkeersveiligheid.

De gemeente Rotselaar investeert in veilige mobiliteit. In totaal komen er tien trajectcontroles en zes flitspalen bij. Rotselaar krijgt steeds meer verkeer te slikken door zijn centrale ligging en de nabijheid van een autostrade. Daarbij is vooral overdreven snelheid een probleem. De controles komen er in de meest drukke straten: de Hellichtstraat, Beverlaak, Steenweg op Wezemaal, Walenstraat, Hogeweg, Varentstraat, Sint-Jansstraat, Tremelobaan, Torenstraat en Steenweg op Nieuwrode.

Gevoel van straffeloosheid

"We weten uit enquêtes bij onze inwoners en uit onderzoek van de politie dat verkeersveiligheid echt wel een probleem is in onze gemeente", vertelt Carine Goris (CD&V), de schepen van Mobiliteit. "Momenteel gebeuren er weinig snelheidscontroles en daardoor heerst er een gevoel van straffeloosheid bij de inwoners."

Fonds voor verkeersveiligheid

Naast de flitspalen en trajectcontroles zal de gemeente ook een fonds voor verkeersveiligheid oprichten. "De opbrengst van de boetes wordt gebruikt om opnieuw te investeren in verkeersveiligheid zoals fietspaden, voetpaden of veiligere schoolomgevingen. En voor niets anders", aldus Carine Goris

Meest gelezen