Waarom Geert Hoste een jaartje overslaat

© Inge Kinnet

© Inge Kinnet

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Geert Hoste Verrast. Of Geert Hoste Zwijgt. Keuze genoeg als titel voor de nieuwe theatershow van Geert Hoste (56). Want die show komt er dit najaar niet. Voor het eerst in 25 jaar. “Tijd voor iets anders”, zegt de cabaretier ietwat geheimzinnig. “Ik wil weleens een normale herfst.”

Tom De Leur

De telefoons en de mails waren er al. Hoe het zat met de ticketverkoop voor de nieuwe zaalshow van Geert Hoste. Het antwoord is er nu: er komt geen nieuwe zaalshow. Voor het eerst in een kwarteeuw. “Misschien krijg ik hier volgende week al spijt van”, zegt Geert Hoste lachend. “Het is ook niet dat ik dit beu ben. Maar elk jaar een twee uur durende voorstelling in elkaar steken: dat brengt een hoop stress mee. En die stress wilde ik al langer eens laten schieten.”

Al 25 jaar leeft Hoste volgens hetzelfde stramien: in februari de data en zalen voor zijn show vastleggen, in maart de ticketverkoop op gang trekken, in april een oproep voor een titel van zijn show, einde juni dag en nacht beginnen te schrijven, en daarna blíjven schrijven tot de laatste voorstelling achter de rug is. “Als je me twintig jaar geleden had gezegd dat ik dit tot 2016 zou volhouden, had ik je gek verklaard. Ik heb het altijd met plezier gedaan, maar die stress weegt toch door. Ik ga niet zeggen dat ik eronder gebukt ga, maar toch. Je wil elk jaar een betere show maken. Collega’s maken een show en doen daar drie jaar mee. Dat kan ik niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen