Het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden op archiefbeeld.
Volledig scherm
Het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden op archiefbeeld. © Karolien Coenen

Noord-Limburg krijgt eigen psychiatrisch ziekenhuis

Noord-Limburg krijgt voor het eerst een psychiatrisch ziekenhuis. De psychiatrische ziekenhuizen Asster in Sint-Truiden en het MC St.-Jozef uit Munsterbilzen slaan de handen in elkaar en zorgen samen voor de bouw van de nieuwe campus, zo bericht Het Belang van Limburg vandaag. Bovendien zullen de twee partners ook fusioneren tot een groot ziekenhuis.

  1. Het ziekenhuis waar pedofielen worden voorbereid op leven na de straf: “We zijn nooit zeker dat ze niet hervallen
    PREMIUM

    Het ziekenhuis waar pedofielen worden voorbereid op leven na de straf: “We zijn nooit zeker dat ze niet hervallen

    De start van het grootste proces ooit rond vijf mannen die miljoenen beelden van kindermisbruik deelden en maakten, stelt ons als maatschappij nog maar eens voor de vraag: wat dóe je met die mensen? En hoe voorkom je dat ze -eenmaal op vrije voeten - nieuwe feiten plegen? Deze krant kreeg uitzonderlijk een rondleiding in een ziekenhuis waar ze pedofielen voorbereiden op het leven na de celstraf. "Die mensen opsluiten en de sleutel weggooien? Dat wérkt niet. Je moet ze levenslang opvolgen en behandelen."
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”