Volgens het parket hebben Herman Van Holsbeeck (links) en spelermakelaar Christophe Henrotay (rechts) gesjoemeld bij de verkoop van Anderlecht aan Marc Coucke (midden).
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het parket hebben Herman Van Holsbeeck (links) en spelermakelaar Christophe Henrotay (rechts) gesjoemeld bij de verkoop van Anderlecht aan Marc Coucke (midden). © Belga/Photo News

Coucke die 5 miljoen extra moest betalen en ‘vindersloon’ voor topmakelaar: het grote gesjoemel bij Anderlecht

Volgens het federaal parket is Marc Coucke opgelicht bij de verkoop van RSC Anderlecht in 2017. De voormalige top van de club ontkent in alle talen, maar ex-topman Herman Van Holsbeeck gaf de fraude wel toe aan de speurders. Zo zat het paars-witte spinnenweb in elkaar.

11 reacties

  • Jan Lanclus

    1 jaar geleden
    was het niet Coucke die hetzelfde deed bij de verkoop van zijn firma aan de Amerikanen? En het ging over meer dan 5 M€.
  • Davy Capri

    1 jaar geleden
    Toen Roger VD Stock destijds uit het bestuur stapte kon je toch raden dat er iets niet pluis was.
  • Bert Van Geffen

    1 jaar geleden
    Dat ze dat voetbal maar ten gronde aanpakken, makelaars zijn de grootverdieners zoals in elke sector.
  • François De Block

    1 jaar geleden
    Ga maar terug tot bij alle bestuurdets in het verleden , mister MV inclusief, valse facturen waren de clubcultuur.Ze mochten samen de buit verdelen zo was iedereen tevreden, boekhouder en advocaten inclusief. Van degelijk bestuur was geen sprake. Wij zij ook alweer dat het bestuur bij Anderlecht konden vergeleken worden met dat van een bollewinkel
  • Ilse Verlinden

    1 jaar geleden
    Dus de grote zakenman Coucke laat zich in het zak zetten? Ik hoop in elk geval dat een hoop anderlechtsupporters hier eindelijk de juiste conclusies uit trekken over wie verantwoordelijk is voor de huidige situatie.