Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Chips, cocktailworstjes of helemaal niets: Crevits laat (lege) brooddozen op school onderzoeken

Hoeveel kinderen komen met een lege brooddoos naar school? Dat wil Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) weten nadat almaar meer scholen aan de alarmbel trekken. De UGent start met een onderzoek. “Zijn gratis maaltijden voor elk schoolkind wenselijk én haalbaar?”

179 reacties

  • Martine Bergström

    1 jaar geleden
    Ontbijt, tussendoortjes (gezonde) en lunch gratis in Zweedse scholen. De oplopende kosten worden ook hier druk gediscuteerd met iedereen die betrokken is, ook leerlingen hebben hun zeg. En er wordt nooit getwijfeld hoe belangrijk is voor de toekomstige volwassenen.
  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    Crevits zit al in verkiezingsmodus . Veel geld uitdelen , en zorgen dat ze populair en veel vriendjes krijgt . Dan is ze misschien zeker dat ze in 2024 terug een mooi postje krijgt , om verdere flaters te realiseren .
  • Albert Leenders

    1 jaar geleden
    De helft van het kindergeld moet gestort worden op de conto van de scholen,en de minder bedeelde kinderen een deftig maaltijd serveren met dat geld,incluis schooluitstapjes,eventueel de duren en nodige schoolboeken en dan is het kindergeld zeer goed besteed en weet men ook dat het kindergeld de kinderen te goede komen .dat is een eerlijk beleid voor elk kind die behoefte op is.
  • anuschka dierick

    1 jaar geleden
    Mss de helft van het kindergeld naar de scholen laten gaan,zodat ze daar dan kunnen tussendoortjes en warme maaltijden mee betalen voor elke leerling.
  • Luc Devriese

    1 jaar geleden
    Schaf het kindergeld af en stuur het rechtstreeks aan de scholen zodat alle kinderen op school kunnen eten en meedoen aan bepaalde activiteiten , nu hebben sommige ouders de centen nodig om telkens maar de duurste gsm en andere domme dingen te kopen