Topman Elon Musk leidt Tesla naar een recordwinst.
Volledig scherm
Topman Elon Musk leidt Tesla naar een recordwinst. © AFP/Reuters

Tesla boekt recordwinst ondanks hoge inflatie en economische tegenwind

De fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft in het afgelopen boekjaar een recordwinst behaald, ondanks de hoge inflatie, economische tegenwind en problemen met onderdelenleveranties. De inkomsten stegen met 51 procent tot 81,5 miljard dollar.

15 reacties

  • Willy Stinissen

    1 jaar geleden
    De trend is blijkbaar dat er nog alleen interesse is om luxe autos te maken bij alle merken. Het wagenpark in België is afgelopen jaar ook al ouder geworden heb ik gelezen. We gaan dus naar een systeem met fiscaal aftrekbare luxe wagens tegenover particuliere roestbakken op wielen. De Gele Hesjes in Frankrijk zagen het ook al aankomen.
  • Peter Beeckman

    1 jaar geleden
    Eric en Jesper, verketter elkaar maar verder. Dankzij die vorm van jaloezie - ja, dat is het - doet de regering rustig verder. Wat ik lees: Eric betaalt veel tax om te rijden, Jesper betaalt veel meer BTW om te rijden. In feite worden jullie allebei ongeveer evenveel uitgemolken door de Belgische staat, enkel onder een andere vorm! En zolang de Belgen dat niet willen inzien en aan hetzelfde zeel gaan trekken zullen de politiekers riant op jullie kap verder leven!
  • Ann Verschueren

    1 jaar geleden
    Musk mag overal die groene partijen op zijn knietjes bedanken.
  • Pierre Vaneylen

    1 jaar geleden
    Met dank aan de E.U. die gebakken lucht verkoopt!
  • Eric Jeurissen

    1 jaar geleden
    jesper stijnen, gaat hier niet over het milieu maar over wegentaks. Je betaalt wegentaks voor het gebruik en onderhoud van de wegen , of rij je langs de weg ? Daar dat de elektrische autos een pak meer wegen hebben zij toch ook een impact op het asfalt . Reportage van telefacts heeft laten zien hoe groen hernieuwbare energie is .