Neus-, keel- en oorarts Peter Hellings van het UZ Leuven.
Volledig scherm
Neus-, keel- en oorarts Peter Hellings van het UZ Leuven. © Getty/EUFOREA

Opvallend meer neusklachten door cocaïnegebruik: “Wekelijks meerdere patiënten”

Neus-, keel- en oorartsen zien een opvallende stijging van het aantal patiënten met ernstige neusklachten door cocaïnegebruik in België. Dat meldt VRT NWS. “Twintig jaar geleden zagen we amper gevallen in ons ziekenhuis, nu krijgen we wekelijks meerdere patiënten over de vloer”, zegt neus-, keel- en oorarts Peter Hellings van het UZ Leuven.

20 reacties

  • nancy dejonge

    1 jaar geleden
    ALLE medische kosten als gevolg van cocaïne gebruik en andere verdovende middel moeten 100% betaald worden door de patien! Dus GEEN tussenkomst door ziekkas of dergelijke ! Het kan niet zijn dat de GEMEENSCHAP (de belastingbeetaler) moet tussen komen in de medische zorgen voor de druggebruikers !
  • Danny Geudens

    1 jaar geleden
    Hopelijk komt de ziekenkas niet tussen. Ze waren zo onverschillig als er kinderen sterven voor hun cocaïne. Als ze er duizenden euro’s door hun neus kunnen jagen kunnen ze hun neus ook wel zelf kunnen betalen.
  • Bob Croux

    1 jaar geleden
    Veel reclame maken voor nieuwe neus. Geen compassie, zoals die dame in Brasschaat die tot 7 snuifjes per dag nodig had, dat is een pak geld, daar kan ze meer dan een neus voor kopen. Gezien dat product taxvrij geleverd wordt kan de schade niet op de gemeenschap verhaald worden.
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    De eerste stap in de behandeling is volledig stoppen met gebruiken. Anders hebben medische ingrepen compleet geen nut.
  • ronan vanderstukken

    1 jaar geleden
    Moeten deze niet verzorgen of ze moeten alles uit eigen zak betalen .