Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had een ongeval op de snelweg in Duitsland. Ook een twintigtal kinderen uit Sint-Pieters-Leeuw raakte betrokken bij het ongeval. De leerlingen keerden terug van sneeuwklassen in Oostenrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had een ongeval op de snelweg in Duitsland. Ook een twintigtal kinderen uit Sint-Pieters-Leeuw raakte betrokken bij het ongeval. De leerlingen keerden terug van sneeuwklassen in Oostenrijk. © Kreisfeuerwehrverband Erlangen-Höchstadt

RECONSTRUCTIE. Hoe kon het busongeval met schoolkinderen in Duitsland gebeuren? “Het is hier met de directie, er is een ongeluk gebeurd met de bus”

“Het zal toch niet..?” Even flitsten de beelden van de busramp in Sierre voorbij toen het nieuws brak dat een bus met een zestigtal schoolkinderen uit Liedekerke en Sint-Pieters-Leeuw dinsdagnacht betrokken geraakte bij een zwaar verkeersongeval in Duitsland. Een buschauffeur, een leerkracht en vijf schoolkinderen geraakten daarbij lichtgewond, maar de schade had groter kunnen zijn. “Ik ga pas gerust zijn als ik mijn zoon in mijn armen sluit”, klonk het bij ouders.

2 reacties

  • Maria Geyssens

    1 jaar geleden
    De Duitse autowegen zijn één bouwwerf naast de andere overal , ondervonden dat al in september , dus overal versmalde rijstroken . Wij reden wel overdag dus goed zichtbaar . Geen idee hoe s´nachts het aangeduid is .
  • willem merken

    1 jaar geleden
    Gelukkig blijft het bij wat builen en blutsen en kunnen ze het navertellen en dat zal het beste zijn in klasverband.