© Isopix

Persoonlijke chef van de Britse Queen klapt uit de biecht

Queen Elizabeth blijkt een snoeper van formaat te zijn. Volgens Darren McGrady, de chef-kok die 15 jaar lang haar maaltijden bereidde, is de koningin namelijk dol op taart.

flb

Hoewel ze uit alle mogelijke maaltijden kan kiezen en 24 uur op 24 een volledig keukenteam ter beschikking heeft, blijkt Queen Elizabeth toch een gewoontedier te zijn inzake wat ze graag eet. Zo is de koningin nogal een fan van chocoladebiscuit en haar liefde voor die taart gaat zover dat ze volgens Darren McGrady zelfs rondreist met taartrestjes als ze die tijdens het diner niet op heeft gekregen.

"De chocolade biscuittaart is de enige die wordt geserveerd tot ze op is", vertelt McGrandy aan Recipes Plus. "Elke dag snijdt ze er een dunne spie van tot er geen stukje meer van over is."

Tot zover het dessert. Wat betreft de gewone maaltijden weert de Queen volgens de chef-kok het liefst zetmeelrijke producten zoals aardappelen en pasta, tenzij ze een staatsdiner voorgeschoteld krijgt. Ook wat kruiding betreft, houdt ze het liever simpel. "We mogen nooit iets serveren dat te veel ui of loof bevat", zegt McGrandy nog.

Om gezond te blijven, verkiest ze bovendien een stukje gegrilde vis of kip en daarbij twee soorten groenten. Ook van salades en vers fruit blijkt Elizabeth een fan te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer