Op het moment van de aanslag zitten er ongeveer 120 mensen op de trein. Zij staan doodsangsten uit.
Volledig scherm
Op het moment van de aanslag zitten er ongeveer 120 mensen op de trein. Zij staan doodsangsten uit. © AP

Heldhaftige passagiers stopten mesaanvaller die pas zes dagen vrij was nadat hij dakloze had neergestoken

Woensdagmiddag, kort voor 15 uur: nietsvermoedende passagiers pendelen tussen Kiel en Hamburg als plots de hel losbreekt op de trein. Een 33-jarige man, Ibrahim A., steekt in het wilde weg mensen neer. De Palestijnse vluchteling, die nog maar zes dagen op vrije voeten is en een ellenlang strafblad heeft, doodt twee jonge mensen en verwondt zeven anderen, vooraleer dappere pendelaars hem kunnen overmeesteren.

8 reacties

  • Peeters Francis

    1 jaar geleden
    Hopelijk steken ze die moordenaar de rest van zijn leven in een isoleercel op water en brood.
  • Thierry Deleener

    1 jaar geleden
    Veel mes aanslagen de laatste tijd. Hoeveel mensen zijn gewapend met een mes in deze tijd. Dit lijkt me een enorm en een groot probleem!
  • Tamsin Andersen

    1 jaar geleden
    Al zoveel strafbare feiten gepleegd en die doet gewoon verder. Voor zo’n gevallen zou verplichte deportatie moeten bestaan. Staatloos of niet, weg ermee.
  • Camiel Lange

    1 jaar geleden
    Rechten van de mens maar wat is dat, een mens? Gewoon het feit dat een wezen een menselijk uitziend lichaam heeft? Hij had korte tijd ervoor al iemand neergestoken, nu twee jonge onschuldige mensen dood, hoog tijd voor een ander en betaalbaar strafsysteem voor deze niet mensen.
  • Udo Päske

    1 jaar geleden
    Al 12 keer in aanraking gekomen met justitie ? Dan kunnen de rechters die hem een dertiende kans gaven zich nu gaan verantwoorden bij de ouders van de slachtoffers . Het wordt stilaan tijd dat het gerecht eens z´n kop uit het zand haalt !!