Politie Leuven

Vier mannen tussen 16 en 26 opgepakt voor inbraken in winkels in Leuven

De politie van Leuven heeft vier mannen opgepakt die verdacht worden van een reeks inbraken in Leuvense handelszaken. De verdachten zijn tussen de 16 en 26 jaar oud en hebben geen wettelijke verblijfplaats in ons land. 

De vier mannen konden gevat worden in de nacht van 20 op 21 januari nadat ze betrapt werden bij een inbraak in een winkel in Wilsele. Een voorbijganger merkte een verdachte persoon op bij de winkel. Wanneer de getuige de man wou aanspreken, sloeg die op de vlucht samen met enkele personen die in de winkel zaten. 

"In de zakken van de verdachten zaten onder andere 651 pakjes sigaretten, 88 pakjes tabak, een koevoet, juwelen en een muziekbox

Parket Leuven

"De getuige heeft onmiddellijk de politie gebeld, die de vier verdachten even later kon vatten", laat het parket van Leuven weten. "Bij de winkel lieten ze vier fietsen en vijf zakken achter. Daarin zaten 651 pakjes sigaretten, 88 pakjes tabak en aanstekers. Verder ook nog een koevoet, een gsm, zaklampen, handschoenen, juwelen, een laptop, cash geld en een muziekbox." 

Reeks inbraken

Volgens het parket werd die muziekbox mogelijk eerder op de avond gestolen in een fietsenwinkel. De daders zouden dezelfde avond ook nog hebben ingebroken in een muziekwinkel in Wilsele, waar ze geld meenamen, en in een kantoor in de Diestsestraat, waar een laptop en tablet werd ontvreemd. 

"Uit de beschrijving van de getuigen en de camerabeelden van het kantoorgebouw in de Diestsestraat, blijkt dat het mogelijk om dezelfde daders gaat", stelt het parket. "Bij de arrestatie bleek het te gaan om vier mannen tussen de 16 en 26 jaar, zonder wettelijke verblijfplaats in België."

Verdachten

In hun verhoor ontkenden drie van de vier verdachten iets te maken te hebben met de feiten, ze gaven aan onder invloed te zijn van drugs en alcohol en zich niets te herinneren. Een verdachte gaf toe te hebben ingebroken in de muziekwinkel in Wilsele samen met zijn kompanen, de andere inbraken ontkende hij eveneens. 

"Verder gaven drie verdachten nog aan minderjarig te zijn", zegt het parket. "Na een leeftijdsonderzoek werd dit voor twee verdachten bevestigd. Zij moeten voor de jeugdrechter verschijnen. De twee meerderjarige verdachten zijn intussen door de onderzoeksrechter aangehouden. Zij moeten op 27 januari voor de raadkamer verschijnen, die zal beslissen over hun verdere aanhouding."

Meest gelezen