Duitse bondskanselier Olaf Scholz staat bij een Leopard 2-tank.
Volledig scherm
Duitse bondskanselier Olaf Scholz staat bij een Leopard 2-tank. © AP

Duitsland verwacht “eind maart, begin april” Leopardtanks te leveren

Duitsland verwacht “eind maart, begin april” de beloofde Leopard 2-tanks aan Oekraïne te leveren. Dat heeft minister van Defensie Boris Pistorius donderdag gezegd bij een bezoek aan troepen van de Bundeswehr in de deelstaat Saksen-Anhalt.

9 reacties

  • franck Vande Broucke

    1 jaar geleden
    voor elke tank is er een anti tank wapen, dus zal niet lang duren of ze zijn allemaal schroot. De rus heeft raketjes genoeg. Telkens 4 bemanningsleden per tank, zoveel doden meer.
  • LIONEL DE WANNEMAEKER

    1 jaar geleden
    Het wordt tijd, dat het westen duidelijke limieten stelt betreffende de te bereiken doelen en hoever ze willen gaan in hun steun. Nu is het voor het voor de EU een koude oorlog, dra zitten we in een hete misschien wel 3de WO
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Wat een geluk dat hiervoor nog miljoenen en miljarden over zijn. Wij mogen blij zijn in zo een prachtige tijden en prachtig continent te leven.
  • Eric De Graef

    1 jaar geleden
    Grote stommiteit. De Amerikanen leveren ook tanks, maar zij kunnen zich dat permitteren want de V.S. zullen nooit door Rusland aangevallen worden. Europa daarentegen gaat vroeg of laat serieus prijs hebben.
  • Jean West

    1 jaar geleden
    Zo neemt de Navo deel aan de oorlog door militairen van Oekraïne op te leiden. Leopard 2 is minimum 4 maand opleiding om alle techniek onder de knie te krijgen.