Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). © Photo News

België wil toch tanks naar Oekraïne sturen, maar struikelt over kostenplaatje: “Ze vragen 500.000 euro voor tank die we verkochten aan 15.000 euro”

De federale regering zet morgen normaal het licht op groen voor een nieuw pakket militaire steun aan Oekraïne, maar tanks zullen daar niet bij zijn. Reden? België heeft al jaren geen tanks meer. Nederland ook niet, maar daar overweegt de regering om er aan te kopen voor Oekraïne. Is dat ook voor ons een optie? De wil is er alvast, maar het kostenplaatje speelt de regering parten.

56 reacties

  • Danielle De neef

    1 jaar geleden
    Jaja, nog wat geld uitgeven aan tanks die we dan cadeau doen aan..., aan wie eigenlijk. Misschien kunnen we direct de vliegtuigen leveren die hij nu vraagt.
  • Danny De paepe

    1 jaar geleden
    Wie heeft wat verkocht? Heeft er zich al iemand moeten excuseren? Welke partij ook weer?
  • Pierre Vaneylen

    1 jaar geleden
    Ik zou het oud iijzer laten galvaniseren, dan blinkt het.
  • René De Troch

    1 jaar geleden
    Een oorlog waar we niks mee te maken hebben maar waar onze machthebbers onze centen laten rollen,puur om hun imago. En voor onze mensen is er geen geld
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Ik zie het probleem niet. Het is als klein landje onmogelijk om alle wapensystemen te bezitten. Wél kan België beter anticiperen met Nederland of andere landen om goede moderne tanks aan te kopen voor Oekraïne.