Direct naar artikelinhoud
Website logo
Vanavond op tv

Vanavond op tv: Een mysterieuze Natalie Portman, de geflipte crimineel in Nicolas Cage en nog twee topfilms

DisobedienceBeeld rechten vrij

Omdat ook uw zittend gat onderhouden moet worden, gidst Humo u elke dag door het aanbod op het kleine en middelgrote scherm.

‘Lockwood & Co.’

Beslist géén citytrip waard: het Londen uit de nieuwe Netflix-jongerenreeks ‘Lockwood & Co.’. De Britse hoofdstad wordt immers belaagd door spoken die mensen met één aanraking kunnen doden, waardoor jagen op geesten big business is geworden. De lucratieve markt is bijna volledig in handen van grote bedrijven, maar drie tieners proberen met de start-up Lockwood & Co. een graantje mee te pikken. Lees meer.

Nu op Netflix

‘Disobedience’

Engelstalig debuut van Chileens regisseur Sebastián Lelio, over de verboden liefde tussen twee vrouwen (Rachel Weisz en Rachel McAdams) in het joods-orthodoxe milieu van Londen. Lelio laat zijn verhaal rustig ontplooien en zijn twee leading ladies spelen de sterren van de hemel, inclusief een veelbesproken seksscène.

Om 21.30 uur op Canvas

‘V for Vendetta’

Geslaagde verfilming van de klassieke graphic novel van Alan Moore, over een dystopisch dictatoriaal Engeland waar de mysterieuze V (Hugo Weaving) weerstand biedt, met behulp van Evey (Natalie Portman). Een gedurfd concept, met sterke vertolkingen en enkele batshit crazy momenten.

Om 20.35 uur op Play6

‘Face/Off’

Hongkongse actiemaestro John Woo maakte in 1997 zijn beste Amerikaanse film. Hyperkinetische actie-extravaganza waarin flik John Travolta en geflipte crimineel Nicolas Cage van gezicht wisselen. De epische shoot-outs, opfladderende witte duiven en diabolische humor zijn vintage Woo op zijn allerbest.

Om 22.35 uur op VTM3

‘The Dog Who Couldn’t Be Quiet’

Een slechts 73 minuten durend, speels Argentijns experiment, gedraaid in sfeervol zwart-wit. Bent u er nog? Zo ja, dan is deze film iets voor u. Droogkomisch verhaal van een stuurloze dertiger die eindelijk een lief vindt, net op het moment dat de wereld dreigt te vergaan.

Om 0.12 uur op NPO2

Nu op Humo:

Billy Toulouse, de zoon van actrice Ann Ceurvels‘Ik wist me geen raad met mijn emoties, dus vroeg ik mama om me te vermoorden’

De beste 75 Belgische songs sinds 2000: ‘Ik word hier telkens weer gelukkig van. En ook wel een tikkeltje bedroefd’

‘AANDACHT, AANDACHT, DIT IS EEN STILTEWAGON!’ Onze Man testte de nieuwe stiltecoupé van de NMBS

Meer kijktips? Check humo.be/gids