Koers BuzzFeed schiet omhoog na aankondiging dat het ChatGPT zal gebruiken om content te creëren

Het Amerikaanse mediabedrijf BuzzFeed gaat samenwerken met ChatGPT-maker OpenAI om kunstmatige intelligentie (AI) aan te wenden bij het schrijven van content

Waarom is dit belangrijk?

Eind 2022 werden miljoenen mensen blootgesteld aan ChatGPT, een AI die in staat is conversaties te voeren op een natuurlijk ogende manier. Dat zorgde meteen voor een enorme omwenteling. Zelfs tech-leiders zoals Microsofts Satya Nadella spreken nu van een “tijdperk van AI”.

In het nieuws: Jonah Peretti, bestuursvoorzitter van BuzzFeed, wil dat AI dit jaar een grote rol gaat spelen binnen het bedrijf.

  • Donderdagochtend stuurde de CEO een memo naar werknemers, waarin hij het nieuws meedeelde, berichtten verschillende Amerikaanse media. AI zal meer gebruikt worden bij zowel de redactionele als de zakelijke activiteiten van het bedrijf.
  • Mensen zouden nog altijd de belangrijkste schakel blijven bij de productie van content. Zij zouden voornamelijk ideeën moet
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer