Vlaamse industriekoning Luc Tack haalt Picanol na halve eeuw van de beurs

Op 3 maart is het zover: dan eindigt na 57 jaar de beurscarrière van Picanol. De Ieperse weefmachinebouwer wordt helemaal opgeslokt door Tessenderlo, de industriële groep van voormalig Manager van het Jaar Luc Tack.

Waarom is dit belangrijk?

Serieel ondernemer Luc Tack is een jarenlange pleitbezorger van lokale verankering en krachtenbundeling van industriële activiteiten. Met de combinatie Tessenderlo-Picanol hoopt hij een gediversifieerde industriekampioen te kunnen uitbouwen.

In het nieuws: De fusie tussen Picanol en Tessenderlo komt nu heel dichtbij. Na een allerlaatste ruiloperatie komt Picanol volledig in handen van Tessenderlo, en verdwijnt de West-Vlaamse industrietrots van de Brusselse beurs.

De details:

  • Tessenderlo heeft na de verschillende fasen van het overnamebod in de voorbije maanden inmiddels 99,32 procent van de aandelen Picanol in bezit.
  • De overblijvende aandeelhouders van Picanol kunnen nu verplicht worden om hun aandelen te ruilen tegen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer