Stephaan Du Lion en drie van zijn vier slachtoffers: Eve Poppe, Ariane Mazijn en Lutgarda Bogaerts.
Volledig scherm
PREMIUM
Stephaan Du Lion en drie van zijn vier slachtoffers: Eve Poppe, Ariane Mazijn en Lutgarda Bogaerts. © RV/VTM

Hoe glazenwasser Stephaan Du Lion bijna wegkwam met vier moorden, tot hij zich versprak: “Volgens mij was de keuken links”

AntwerpenSeksueel geweld, messteken en wurgingen met koorden,... het was de modus operandi van seriemoordenaar Stephaan Du Lion. De glazenwasser uit Deurne zal zich komende week voor het assisenhof moeten verantwoorden voor de moord op vier vrouwen tussen 1992 en 1997. Een positieve DNA-match zorgde in 2018 voor de doorbraak in de oudste moord, die op Ariane Mazijn. Voor de drie andere moorden zette Du Lion zonder het zelf te beseffen de speurders op de goeie weg. Een reconstructie.

  1. RECENSIE. Jan Jaap van der Wals grote verkiezingsshow in Arenberg: “Joa, çava’kes wel”
    PREMIUM

    RECENSIE. Jan Jaap van der Wals grote verkie­zings­show in Arenberg: “Joa, çava’kes wel”

    Jan Jaap van der Wals ‘Geen Stem’ heeft naar eigen zeggen geen enkele consequenties voor het stemgedrag in Vlaanderen. Maar een duidelijke boodschap heeft hij wel in zijn grote verkiezingsshow richting 9 juni. “Er is niemand in dit land die zegt wat je móet doen. Of tenminste: nóg niet”, waarschuwt hij om zeker op ‘de goei’ te stemmen. En ook voor een overwegend links publiek - dat merk je aan de reacties - blijken mopjes over de grote Bart De Wever (N-VA) toch gevoelig te liggen in Antwerpen.
    Antwerpen
  2. Stad Antwerpen stelt tuinen van Stuivenberg open: ook pop-upbar op komst op verlaten ziekenhuissite
    PREMIUM

    Stad Antwerpen stelt tuinen van Stuiven­berg open: ook pop-upbar op komst op verlaten ziekenhuis­si­te

    Mooie vooruitzichten voor bewoners van het — geef toe, eerder grijze — Antwerpen-Noord. Zij krijgen er vanaf woensdag 1 mei een tijdelijk stukje groen bij, want dan stelt de stad een deel van de tuinen van de verlaten Stuivenbergsite open. Weldra opent er op de site ook een pop-upbar. Intussen krijgt ook het zomerprogramma in de tuinen vorm. “Blij dat we nu ook de eerste concrete realisaties voor de buurt op de korte termijn kunnen aankondigen”, aldus schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA).
    Antwerpen