Vlag Wallonië.
Volledig scherm
Vlag Wallonië. © Photo News

“Waalse schuld is in verhouding 5 keer groter dan die van Vlaanderen”, stelt RTBF

De RTBF, de Waalse openbare omroep, maakte in een nieuwe podcast duidelijk dat de financiële schuld van Wallonië vijf keer hoger ligt dan die van Vlaanderen. Hiervoor spraken ze met Xavier Debrun, hoofd van het onderzoeksdepartement van de Nationale Bank van België (NBB). “Het is een onhoudbare situatie.”

154 reacties

  • Jan Vanden Bossche

    1 jaar geleden
    Maar de walen zijn eerder bon-vivants, terwijl de vlamingen altijd maar werken. Voilà, Mr. Magnette, dat is het resultaat!
  • Herman Maes

    1 jaar geleden
    Wat kan het de Walen schelen? Indien er "Griekse toestanden" komen zal niet Wallonie maar Belgie onder curatele komen te staan en hebben we het allemaal vlaggen. Er is maar één oplossing. Vlaanderen moet zo snel mogelijk een nog veel hogere schuldenberg maken. Na het faillisement zullen de Duitsers zeggen wat er hier moet gebeuren en dan is het gedaan met het levensgenieten a la Magnette.
  • Eric Van Dyck

    1 jaar geleden
    Dus NVA doet alweer een uitspaak van het VB, maar wil er niet mee samenwerken … clowns !
  • Bruno Vandekerckhove

    1 jaar geleden
    Er zijn dus deals te maken.
  • Walter Poels

    1 jaar geleden
    Nogal logisch dat Franstalige partijen een herfederalisering van alles willen. Zo komen ook hun immense historische schulden terug in de gemeenschappelijke pot. Twee keer raden wie die dan mag betalen. Om nog maar te zwijgen van de financiële cadeaus die ze gekregen hebben om toe te geven bij elke staatshervorming. Uiteraard gaan ze ook die giften niet terugbetalen bij een herfederalisering.