“We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt opheldering over ‘oorlogsverklaring’ van Duitsland

UPDATE“Wij voeren een oorlog tegen Rusland, niet tegen elkaar”, dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock eerder deze week over de meningsverschillen onder westerse bondgenoten over de levering van zware wapens aan Oekraïne. Volgens Moskou is de uitspraak een “oorlogsverklaring aan Rusland”. Duitsland op zijn beurt beschuldigt Rusland ervan de opmerkingen van de minister te verdraaien “voor propagandadoeleinden”.

137 reacties

  • Danny Linsen

    1 jaar geleden
    Rusland zal verliezen in hun eigen sausje wat ze zelf gekookt hebben ' da heb je als je een slechte chef kok hebt 🙈🙈🙈🥴😜👍👍
  • Kurt Schoten

    1 jaar geleden
    Als minister van buitenlandse zaken met een buurland dat in oorlog is, moet je toch beter opletten wat je zegt voor publiek. Mevrouw de minister we zijn helemaal niet in oorlog met rusland en dat wil ik graag zo houden !
  • Paul Hendriks

    1 jaar geleden
    Het is simpel, Rusland valt Europa binnen in dit geval Oekraïne, dus Oekraïne heeft het recht zich te verdedigen met alle middelen die tot hun beschikking staan waar die wapens vandaan komen heeft geen belang, actie is reactie.
  • gerard bullen

    1 jaar geleden
    De mensheid doet niets liever dan oorlog voeren dit zal altijd blijven alleen verschilt het van land tot land de macht en hebzucht is hier de boosdoener
  • hugo van der speeten

    1 jaar geleden
    Denken jullie nu echt dat Rusland alleen de agressor is en waarom Rusland ,Oekraïne binnengevallen is, zeker niet voor de rijkdom die mens ons wijsmaakt ,maar omdat het Westen onder druk van Amerika het strategisch gebied rond de Zwarte zee wou inpalmen zodat Rusland volledig afgescheiden wordt .