Cardioloog dr. Benjamin Scott van het Antwerpse ZAS Hartcentrum, het vroegere ZNA
Volledig scherm
PREMIUM
Cardioloog dr. Benjamin Scott van het Antwerpse ZAS Hartcentrum, het vroegere ZNA © Pexels / ZNA

“Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken

Ben je onzeker omdat je hart soms overslaat? Dan hangt de oplossing mogelijk rond je pols. “Neem zelf een elektrocardiogram met je smartwatch”, adviseren cardiologen. “Dit is écht meer dan een gadget”, zegt cardioloog Benjamin Scott van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Hoe begin je eraan en wat doe je met de resultaten van een test met je smartwatch? Scott beantwoordt al je vragen.

15 reacties

  • Conny Van Dael

    1 jaar geleden
    Mijn cardiologen hebben mij ook gezegd dat dit heel juist is heb wel smartwatch van Apple ….. door mijn watch ook versnelde hartslag en atriumfibrilleren ontdekt vooral s nachts … ondertussen ablatie ondergaan …. Ben blij dat ik ze heb ook correcte ecg mee gemaakt en door gestuurd naar cardioloog
  • Inge Debacker

    1 jaar geleden
    Klopt. In april vorig jaar deed men hart bij het ontwaken raar. Heb gecheckt met men smartwatch en zo gezien dat het niet goed was. Spoed geweest en was voorkamerfibrillatie. Ik was/ben heel tevreden ermee🙏
  • Freddy Van Groens

    1 jaar geleden
    Ik heb al een paar app getest voor de bloeddruk en die zijn allemaal fout, ik gebruik een echte bloeddrukmeter om te vergelijken. En veel van die app geven fout meetings als de EEG ook van een app moet komen, twijfel ik sterk dat de meetings correct zullen zijn.
  • Stephan Priem

    1 jaar geleden
    Een seconde wijzer 15 seconden uw hartslag tellen maal vier en klaar is kees.
  • Jelle Vanstraelen

    1 jaar geleden
    "Hebt u een drukkend of beklemd gevoel op de borst, bel dan onmiddel­lijk 112" Dat is exact wat je voelt bij een paniekaanval, denk niet dat het de bedoeling is dat die bij 112 aan de lijn gaan hangen.