"De Oost-Vlaamse kopmannen treffen elkaar wel vaker voor wat sierschermen", schrijft Carl Devos.
Volledig scherm
PREMIUM
"De Oost-Vlaamse kopmannen treffen elkaar wel vaker voor wat sierschermen", schrijft Carl Devos. © BELGA

ANALYSE. “De discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met de storm die ons te wachten staat”

“Deze week zette financiënminister Van Peteghem één van de grote voorjaarsdossiers prominent op de overvolle federale voorjaarsagenda: de hervorming van de energiefactuur. Alsof hij de regie van de premier overnam. Tot ergernis van die laatste”, schrijft Carl Devos. “De Oost-Vlaamse kopmannen treffen elkaar wel vaker voor wat sierschermen. Maar de discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met wat ons te wachten staat: er komt een begrotingsstorm op ons af.”

48 reacties

  • Cris Verwilligen

    1 jaar geleden
    Mr Willems, je hebt gelijk. Maar ik heb het al eens voorgesteld aan hen en dit is het antwoord: de gewesten zijn opgericht omdat we anders niet meer konden samenwerken. En we gaan niet terug om een andere weg te kiezen. Dus maw ze willen niet efficient werken enkel postjes. En dat antwoord kwam van een toenmalige Vlaamse partijvoorzitter (m/v/x) van één van de huidige Vivaldi's. Dus ze willen voortbouwen op drijfzand. het is niet kunnen, maar niet willen.
  • Marcel Willems

    1 jaar geleden
    kritiek geven is eenvoudig.Maar het echte probleem is de oprichting van de gewesten met hun dure aanhang en niet door de bevolking gewild Ieder politieker wil zich profileren ipv oplossingen te zoeken met hun partners in de regeringen .Klaarste bewijs dat iemand de moed heeft om deze structuur afte schaffen en op eerlijke basis naar 2én regering terug te gaan
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Deze paars groene regering is een onding,echt een regering om beschaamd over te zijn, het grootste begrotingstekort van europa, dakuwel De Croo.
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Hoeveel van bij ons terecht broodnodig afgetroggeld belastinggeld wordt verkwist aan buitenlandse "ontwikkelingshulp" die toch veeleer binnenlands nuttig zou kunnen besteed worden aan onder andere en niet alleen karige pensioentjes ten bedrage van een (halve) appel en (kwart) ei voor mensen die een ganse loopbaan lang en veel hebben bijgedragen in hun hoedanigheid van gewezen economisch productieven tot het BNP ?
  • Willy Masson

    1 jaar geleden
    De slechtste regering ooit.