Direct naar artikelinhoud
NieuwsAntwerpen

Lichaamsdelen gevonden in kelder van flatgebouw in Deurne: moordonderzoek geopend

Politie is massaal ter plaatse.Beeld De Roeck

In de kelder van een appartementsgebouw in de Bisschoppenhoflaan in Deurne zijn vrijdagavond lichaamsresten aangetroffen. Dat meldt HLN op gezag van het Antwerpse parket.

en

De politie kwam vrijdagavond omstreeks 20 uur ter plaatse. Een buurtbewoner had in zijn kelder een onbekende koffer aangetroffen met daarin een onvolledig lichaam. Aan ingang van het flatgebouw werd een tent opgetrokken, vermoedelijk om een vuilnisbak en vuilniszakken af te schermen. Die werden later doorzocht om na te gaan of ook daar mogelijk delen van het lichaam waren gedumpt.

Woordvoerster Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket wilde niet zeggen of het lichaam van een man of een vrouw is. “De wetsdokter is volop met zijn onderzoek bezig. Ook de onderzoeksrechter en de parketmagistraat stappen ter plaatse af.”

In de kelder waar de lichaamsresten gevonden werden, zouden volgens buren vaak daklozen en druggebruikers samenkomen. Ook prostituees werken hun klanten af in de appartementen erboven. Het langgerekte gebouw met zo’n honderd woningen heeft al jarenlang een kwalijke reputatie. Bewoners klaagden in het verleden al vaak dat de berghokken en de garageboxen volgestouwd werden met rommel en afval. Met enorme stankhinder en overlast van ratten tot gevolg.

Kalasjnikov

Eén van die garageboxen dook drie jaar geleden op in een drugsonderzoek. Drugscrimineel Niels D.C. had de box gehuurd en er een zak achtergelaten. De politie vond in de zak vijf automatische wapens type Kalashnikov, een automatisch wapen met geluidsdemper, een halfautomatisch wapen, acht laders en een grote hoeveelheid munitie.

De kelder loopt in een gang van honderd meter lang onder het volledige gebouw door. Aan weerskanten van de gang zijn er de garageboxen en berghokken. De politie heeft vrijdagavond tientallen ploegen in versterking opgeroepen om de kelder te doorzoeken en alle aanwezige bewoners te ondervragen.