Links Freddy Versluys, rechts de reusachtige hangar in Doornik met o.m. de 50 Leopard-tanks die hij destijds van het Belgisch leger kocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Links Freddy Versluys, rechts de reusachtige hangar in Doornik met o.m. de 50 Leopard-tanks die hij destijds van het Belgisch leger kocht. © Florian Van Eenoo, Gianni Barbieux

Hoezo België heeft geen Leopard-tanks? Freddy heeft er 50 in zijn hangar staan. Hier legt hij uit waarom hij ze aan een veelvoud van de aankoopprijs wil verkopen

België kan geen zware Leopard-tanks naar Oekraïne sturen, omdat ze enkele jaren geleden werden opgekocht door Freddy Versluys (65). In zijn hangar staan honderden gevechtsvoertuigen die op een nieuw leger wachten, want onder andere het Britse leger behoort tot zijn klanten. Wij gingen een kijkje nemen in zijn ‘etalage’. “Als wij zo’n tank volledig opknappen en doorverkopen, dan kan het prijskaartje makkelijk oplopen tot 1 miljoen euro."

173 reacties

  • Robert Herwegen

    1 jaar geleden
    De geschutskoepel vervangen door die van de Lynx 120 mm dit is waarschijnlijk de beste optie. Deze koepel is onlangs geïntroduceerd en geïnstalleerd op het chassis van de KF-41. Een andere upgrade zou dezelfde motor zijn als de KF-41, een 850 kW (1140 pk) Liebherr-motor en een beproefde Renk-transmissie. KMW-koepel is een gloednieuwe innovatieve onbemande geschutskoepel bewapend met een 120 mm L/44 kanon. De voortstuwing wordt verzorgd door De voortstuwing wordt verzorgd door een MTU 881 motor
  • Danny duyvejonck

    1 jaar geleden
    ik zou zeggen begin maar te stoppen met de kat uit de boom te kijken, en schiet maar in actie, herstel die tanks maar vlug , hopelijk is het niet nodig, maar een verwittigd man is er twee waard.
  • johanneke li

    1 jaar geleden
    Dit is een oud model hé, die gaan amper verschil maken! En als ze nog opgeknapt moeten worden, dan duurt het een eeuwigheid voor ze in oekraiene terechtkomen!
  • Depre Benny

    1 jaar geleden
    Kunnen ze niet rap een wet in elkaar flantsen die in bepaalde situaties een in beslagname wettig maken. Dat zijn wij als gewone burger toch gewoon van onze politiekers.
  • Michael Van Acker

    1 jaar geleden
    Met een verhoogde dreiging weigert men ook de aankoop van drines aan te passen. Vanuit de oorlog hebben beelden genoeg dat gevechtsdroned ook zware artillerie kunnen uitschakelen. Maar Dedonderslag bij heldere hemel blijft defensie vasthouden aan verkenningsdrones.