Sergej Mironov (links), bij wiens partij 'Rechtvaardig Rusland' er plaats zou zijn voor een verkiezingskandidaat van Jevgeni Prigozjin (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Sergej Mironov (links), bij wiens partij 'Rechtvaardig Rusland' er plaats zou zijn voor een verkiezingskandidaat van Jevgeni Prigozjin (rechts) © Twitter/REUTERS

Wagner-groep mikt nu ook op Russische parlementszetel met “kandidaat van wie iedereen doodsbang is”

Huurlingenleider Jevgeni Prigozjin mikt op een zetel in het Russisch parlement. Niet voor hemzelf, maar voor een crimineel die werd geronseld door zijn Wagner-groep. “Het moet iemand zijn van wie iedereen doodsbang is.” Om plaats te krijgen op een lijst, stuurde hij al een cadeau naar een partijvoorzitter: een voorhamer, het symbool van Wagners bloeddorst.

21 reacties

  • Dick DECOCK

    1 jaar geleden
    achtereen gevechten tussen russisch leger en wagner gaat nog leuk worden daar
  • Freddy Henslegers

    1 jaar geleden
    Zo zie je maar als je een gewezen hotdog-verkoper te veel macht geeft.
  • Erwin Puystiens

    1 jaar geleden
    Grenzen goed afsluiten en niets meer geven of aanvaarden van dat land . Want dat zal erger worden. Amaai die buurlanden daar , ik weet niet wat China daar over zal denken ? .
  • joachim despierre

    1 jaar geleden
    begint meer en meer trekjes te krijgen van IS ... Poutin zal dit nog beklagen dat hij die Wagner groep zoveel macht heeft gegeven. Ik verwacht zelfs nog een staatsgreep moest Poutin hen afvallig zijn.
  • Michel Stroobants

    1 jaar geleden
    te gek voor woorden!