Legerbaas Michel Hofman: "Ik schat dat Poetin heel grote ambities heeft.”
Volledig scherm
PREMIUM
Legerbaas Michel Hofman: "Ik schat dat Poetin heel grote ambities heeft.” © Tim Dirven/Bobylev Sergei/Tass/ABACA

“Als het offensief van Oekraïne niet slaagt, belanden we in een heel ander scenario”

Het wordt nu of nooit voor Zelensky, zegt legerbaas Michel Hofman. Oekraïne staat voor cruciale maanden die het vervolg van de oorlog kunnen bepalen: “Als Rusland standhoudt, dreigt het de overhand te krijgen.” En dan wordt ook de dreiging voor Europa groter.

118 reacties

  • wim CLAES

    1 jaar geleden
    In hemelsnaam, Putin is 70, wat denkt ge dat die nog gaat uitspoken.de modernisering van zijn leger kost minstens 10 jaar(?+), nieuw, meer, beter materiaal, herstructurering van zijn leger ( o.a logistiek),van zijn officieren korps, de training van zijn leger,recrutering. Bovendien heeft hij veel van zijn fondsen opgebruikt, ligt zijn economie op zijn gat. Tegen Rusland terug op rails is,economisch, financieel en militair zijn we 10/15 jaar verder. Bovendien speelt hun demografie tegen hem.
  • Iris Demunster

    1 jaar geleden
    Goeie opmerking Willy Scholaart. Zo ver denken ze niet vrees ik ...
  • guido Bervoets

    1 jaar geleden
    Sinds Poetin de president is voerde Rusland oorlogen in Georgië, Tsjetsjenië, Syrië en de Krim. Vorig jaar viel hij Oekraïne binnen en startte een genocide. Die man gelooft niet in onderhandelen, hij verstaat alleen maar oorlogstaal. Zijn enige doel is het westen te ontwrichten en de EU uiteen te laten vallen. Dit is niet de schuld van de NAVO noch de VS - die proberen alleen maar te voorkomen dat hij het westen nog meer kan chanteren met graan en levensmiddelen.
  • Hubert Vanmechelen

    1 jaar geleden
    De oorlog zit momenteel in een patstelling en als de steun aan Oekraïne niet het gewenste effect heeft zit de oorlog nog altijd in een patstelling. Van een scenario gesproken.
  • Els Van der BEMPT

    1 jaar geleden
    Goe gezegd Jurgen, wijze uitspraak En belofte die de NAVO niets is nagekomen treft hier de schulld maar weinig die dat begrijpen of niet willen begrijpen en denken dat ze het uitverkoren volk zijn van deze aardbol.