© AFP

BUNDESLIGA. Bayern München wacht nog steeds op eerste zege van 2023, pijnlijke namiddag voor de Belgen

Geen goeie namiddag voor de Belgen in de Bundesliga. Dodi Lukebakio, Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw en Arne Engels gingen allemaal onderuit. En ook recordkampioen Bayern München kon opnieuw niet winnen.

Jonas Withouck
Bron: BELGA

Bayern München-Frankfurt 1-1

Bayern München heeft zaterdag op de achttiende speeldag in de Bundesliga ook zijn derde match na de competitiehervatting niet winnend kunnen afsluiten. Eintracht Frankfurt griste een punt mee in de Allianz Arena (1-1).

Leroy Sané (34.) wees de Rekordmeister na ruim een halfuur de weg, maar Randal Kolo Muani (69.) veegde die krappe marge nog uit op assist van voormalig STVV-speler Daichi Kamada.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook vorig weekend en eerder deze week geraakte Bayern tegen Leipzig en Keulen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bayern staat nog steeds aan de leiding in de tussenstand van de Duitse eerste klasse met 37 punten, maar voelt de hete adem van Union Berlijn (36 ptn), Leipzig (35 ptn) en Freiburg (34 ptn) in de nek.

Hertha Berlin-Union Berlin 0-2

Hertha Berlijn heeft zaterdag op de achttiende speeldag van de Bundesliga in het zand gebeten tegen Union Berlijn in de stadsderby. Union triomfeerde met 0-2 in het Olympiastadion.

Danilho Doekhi (44.) bezorgde de uitploeg op slag van rust de voorsprong bij aartsrivaal Hertha. In de tweede helft verdubbelde Paul Seguin (67.) de marge. Dodi Lukebakio onderging van begin tot einde mee de wet van de sterkste.

© EPA-EFE

Werder Bremen-Wolfsburg 2-1

Tegelijkertijd heeft Wolfsburg, met Koen Casteels en Sebastiaan Bornauw de hele match tussen de lijnen, geen vervolg kunnen breien aan zijn flitsende 6-0 en 0-5 zeges na de winterstop. Op het veld van Werder Bremen verloor het met 2-1, waarmee een reeks van zes opeenvolgende overwinningen in competitieverband gestuit werd. Niclas Füllkrug (24. en 77.) was de kwelduivel van dienst met twee doelpunten. De Wolven reageerden te laat via wisselspeler Kevin Paredes (90.).

Freiburg-Augsburg 3-1

Daarnaast kon Arne Engels zijn derde opeenvolgende basisplaats bij Augsburg niet opluisteren met puntengewin op bezoek bij Freiburg (3-1). Michael Gregoritsch (13.) en Lucas Holer (30.) troffen in de eerste helft raak namens de thuisploeg, Mergim Berisha (29.) prikte tussendoor tegen. Philippe Lienhart (85.) besliste het duel een handvol minuten voor het laatste fluitsignaal. Engels bleef andermaal 90 minuten staan.

Hertha Berlijn geraakt maar niet weg uit het degradatiemoeras. De hoofdstedelingen staan zeventiende en voorlaatste met 14 punten. Wolfsburg vat net onder de plaatsen voor de Europese tickets post op de zevende positie met 29 eenheden, terwijl Augsburg op de veertiende stek kampeert met 18 stuks.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer