© AFP

FA CUP. Youri Tielemans mist penalty, derdeklasser Ipswich dwingt replay af tegen Burnley van Vincent Kompany

Wisselend succes voor de Belgen in de 1/16de finales van de FA Cup zaterdagmiddag. Derdeklasser Ipswich Town heeft een replay afgedwongen tegen het Burnley van Vincent Kompany. De koploper in de Engelse tweede klasse bleef steken op 0-0. De Leicester-Belgen wonnen nipt (0-1) van vierdeklasser Walsall FC

Bron: BELGA

Ameen Al Dakhil, die deze mercato de overstap maakte van Sint-Truiden, vierde zijn debuut voor Burnley in het hart van defensie en bleef meteen 90 minuten staan. Manuel Benson behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tielemans mist penalty

De Belgen van Leicester City hebben zich kunnen plaatsen voor de volgende ronde, al was het wel nipt tegen Walsall FC, een vierdeklasser. Youri Tielemans trapte een penalty tegen de paal, maar uiteindelijk wonnen The Foxes wel met 0-1 dankzij een doelpunt van Kelechi Iheanacho. Naast Tielemans stonden ook Rode Duivels Timothy Castagne en Wout Faes aan de aftrap. Dennis Praet mocht een halfuur invallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Roméo Lavia stoot door

Southampton is zaterdag ten koste van tweedeklasser Blackpool doorgestoten naar de achtste finales van de FA Cup. De Saints, hekkensluiter in de Premier League, hadden voldoende aan een 2-1 zege.

Roméo Lavia begon aan de aftrap en zag Romain Perraud (22. en 62.) twee keer scoren. Charlie Patino (67.) zorgde opnieuw voor spanning, maar een remonte kwam er niet. Lavia ging in de 87e minuut naar de kant.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer