Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews

INTERVIEW. Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de Wereldbeker: “De kalender is te vol, dáár ligt de zwakte van deze sport”

VELDRIJDENCross, dat is Vlaanderen en gedaan. Fout! Benidorm en Dublin hebben bewezen dat het veldrijden ook levensvatbaar is buiten onze regiogrenzen. Grote baas van Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de nieuwe Wereldbeker. “Wij willen over veel spreken, maar wat zeker niet de bedoeling kan zijn, is dat er minder Wereldbekermanches komen en dat hun plaats dan ingenomen wordt door nog meer Vlaamse wedstrijden.”

8 reacties

  • Ceuppens Ronny

    1 jaar geleden
    Benidorm is een gravelrace en in de States hebben we niets verloren , Dublin is een meerwaarde . Het enige wat teld is geld , organisaties die al jaren crossen organiseren worden gesmoord . Die verstaan niet wat een vereniging moet doen om wat geld in het laatje te krijgen .
  • jacques hottelet

    1 jaar geleden
    Zeg gewoon waar het op staat de crossen achter de kerktoren zullen wijken voor het grote geld.
  • Jonah Kemps

    1 jaar geleden
    Ik vind het op zich geen slecht idee om nieuwe oorden op te zoeken, maar bepaalde klassiekers moeten natuurlijk wel in het circuit blijven om nog wat houvast te hebben, zoals de weg ook niet zonder zijn monumenten zou kunnen.
  • Rik Van loocke

    1 jaar geleden
    Een ex basketter die de grote baas is van alle Vlaamse wedstrijden op de weg en in het veld , die gaat het eens zeggen, en zen baas Vandenhaute zal het eens zeggen hoe ze in Anderlecht moeten voetballen , vraag eens de mening voor de wedstrijden op de weg aan Jose Decauwer en voor de cross aan Paul Herijgers , die mensen kennen er tenminste iets van .
  • willems michel

    1 jaar geleden
    Benidorm inderdaad een succes, ze waren er allemaal op stage.