Dermatoloog Evelien Verhaeghe is gespecialiseerd in het weghalen van tatoeages.
Volledig scherm
PREMIUM
Dermatoloog Evelien Verhaeghe is gespecialiseerd in het weghalen van tatoeages. © Getty Images / UZ Gent

Koen Wauters laat tattoo verwijderen, iets wat veel Vlamingen onderschatten. Arts: “Je huid is nooit meer dezelfde”

Koen Wauters laat zijn getatoeëerde trouwring verwijderen. Een dure affaire, maar elke week ziet dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe wel 3 Vlamingen die hetzelfde vragen: “Je betaalt al snel meer dan 1.000 euro, afhankelijk van de grootte.” Hoe verwijdert de arts een tattoo? Kan elke tattoo uitgewist worden? En zie je achteraf echt niks meer? “Aan zo’n tattoo beginnen we zelfs niet.”

  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. “Een darmontsteking is grootste doodsoorzaak van kinderen met ziekte van Hirschsprung”: hoe herken je de aandoening?
    PREMIUM

    “Een darmontste­king is grootste doodsoor­zaak van kinderen met ziekte van Hirsch­sprung”: hoe herken je de aandoening?

    Sam (18) lijdt aan de ziekte van Hirschsprung, en na de geboorte van Kobe Ilsens zoon leek het even alsof het jongetje het ook had. “Die darmaandoening komt voor bij een op de 5.000 pasgeborenen”, zegt kinderchirurg dr. Katrien Van Renterghem. En je kind herstelt er nooit volledig van. Hoe herken je het bij je baby en welke ingrepen zijn nodig? “Botox in de sluitspier spuiten kan helpen.”