Joerie Dewagenaere

Auto boort zich door gevel huis in Lauwe nadat bestuurder in slaap was gevallen

In Lauwe is een auto tegen de gevel van een huis beland nadat een bestuurder in slaap was gevallen. De man ramde eerst een elektriciteitspaal en twee auto's. Een van die geparkeerde auto's boorde zich door de gevel van een huis. De bestuurder bleef ongedeerd.

Een hevige knal maakte de bewoners van de Dronckaertstraat in Lauwe zondagmorgen om 4 uur bruusk wakker. Marie-Christine Versavel dacht eerst aan een ontploffing, tot ze een telefoontje van de buurman kreeg. Er was een auto in hun voorgevel terechtgekomen. Een man, die vanuit Lauwe naar Rekkem reed, moet in slaap zijn gevallen en raakte zo de controle over het stuur kwijt. Hij ramde een elektriciteitspaal en kwam daarna tegen twee geparkeerde auto's terecht. Eén van die auto's kwam in de living van het echtpaar terecht. 

Ravage is groot

Het huis van Marie-Christine en haar man raakte zwaar beschadigd. Een deel van de muur is kapot en de verwarming werd van de muur gerukt. De brandweer moest het huis stutten. Gelukkig werd het huis niet onbewoonbaar verklaard, zegt Marie-Christine: “We kunnen gelukkig hier blijven. Onze voordeur is nu afgesloten, maar we kunnen via de achterzijde wel nog binnen."

Marie-Christine is vooral blij dat ze niet gewond raakten: "Mijn man is soms op dat uur al op, gelukkig lag hij nog in bed. Onze zetel staat op de plaats waar de auto inreed. Jaren geleden botste een wagen tegen de elektriciteitspaal voor onze deur, nu dit. Hoewel de toegelaten snelheid verlaagd is, blijven ze hier veel te snel rijden."

Ook de twee auto' van de buren, die geparkeerd stonden voor de deur, raakten zwaar beschadigd en moesten getakeld worden.

Aanrijder blijkt buur te zijn

De autobestuurder woont amper 200 meter van de plaats van het ongeval. Hij ging na het ongeval te voet naar huis, waarna zijn partner naar de plaats van het ongeval ging.  De man werd ondervraagd door de politie, maar werd niet opgepakt. 

Joerie Dewagenaere

Meest gelezen