Jelle Vermeersch
Volledig scherm
PREMIUM
© Jelle Vermeersch

INTERVIEW. Thomas Vanderveken: "Liefde is een keuze: als je 'ja' zegt, kom je daar niet op terug”

“Alsof het goud van de bergen klaterde.” Toen Thomas Vanderveken (41) vijftien jaar geleden op Véronique Leysen botste, was hij op slag verkocht. Drie zonen later beschrijft hij haar als de vrouw van zijn leven. En mocht dat gevoel morgen anders zijn, dan nóg zal ze de vrouw van zijn leven zijn. Omdat hij vindt: liefde gaat over een keuze. Overspel is dan maar anekdotiek, vertelt hij in dit bloedeerlijke interview. Zestien vragen van Dirk De Wachter, zestien antwoorden: recht uit het hart.

38 reacties

  • paul vdkerckhove

    1 jaar geleden
    Het liefdesleven en zijn verloop , dat is zuiver privé , niemand hoeft lessen te trekken uit iand anders situatie.
  • Marjan Frankie

    1 jaar geleden
    Als Liefde een keuze is dan is overspel Dat niet ... Liegen en bedriegen = gedaan vertrouwen en dus ook wat er was op dat moment is er niets meer beste vriend, u bent uw vrouwtje niet waard zo simpel is dat en zij zou beter eens aan zich zelf denken
  • sonny driessens

    1 jaar geleden
    Je partner vergeven voor vreemdgaan is een gebrek aan zelfrespect. Waarom nog geloftes maken als je ze niet respecteren kan. Dan is de JA ook niets waard.
  • Eric De Baeremaeker

    1 jaar geleden
    De ene gaat er lichter over dan een andere . De bedriegers worden ook bedrogen . Mensen laten zich gemakkelijk verleiden door van alles , mooipraters , collega’s, vrienden , maar ook door politieke uitspraken , nieuwe auto , influencers enz… liefde moet van 2 kanten blijven komen en daaraan moet je de nodige tijd aan besteden . Daar wringt het schoentje .
  • Kris Hendrikx

    1 jaar geleden
    Ik hou van de man, van zijn diepgang en welsprekendheid, maar een andere mens en een relatie ermee is nooit als een ijsje. Daar gebruikt hij dus zijn welsprekendheid om recht te praten wat krom is. Maar mooi interview!
  1. Omkoopzaak rond flamboyant ex-politiehoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”
    PREMIUM
    Update

    Omkoopzaak rond flamboyant ex-politie­hoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”

    5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert boven het hoofd. Dinsdag startte normaal het proces waarin hij zich moet verantwoorden voor onder meer openbare omkoping, witwassen, schending van het beroepsgeheim en valsheid in geschrifte, maar de zaak werd opnieuw uitgesteld. Audenaert zou 1.000 euro ontvangen hebben om de hoofdzetel van de federale politie in Brussel te verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan de flamboyante oud-politiedirecteur wel eens zuur opbreken. “In afgeluisterde telefoongesprekken hoorden de speurders hoe het geld tot bij hem moest geraken.”
    Dendermonde
  2. De tijd die ouders winnen met thuiswerk gaat volledig naar kinderen en huishouden: “Onze kinderen hebben al dikwijls gezegd: corona had vroeger mogen komen”
    PREMIUM

    De tijd die ouders winnen met thuiswerk gaat volledig naar kinderen en huishouden: “Onze kinderen hebben al dikwijls gezegd: corona had vroeger mogen komen”

    De zorg voor de kroost in een doorsnee Vlaams gezin is tegenwoordig zwaarder dan een voltijdse job. Ouders zijn er samen meer dan 40 uur per week mee bezig, dat is een derde meer tijd in vergelijking met vijf jaar geleden. Tegelijk vinden vier op de vijf ouders dat ze te weinig vrije tijd overhouden, blijkt uit onderzoek van My Family. “Me-time blijft er niet echt over”, getuigt Youssef (35), vader van twee.