De Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © AP/ Photo News

Vredesgesprekken in Oekraïne? Niet voor binnenkort: “Het heeft geen zin meer om met Kiev of zijn poppenspelers te spreken”

Rusland wil geen vredesonderhandelingen meer voeren nu dat de Verenigde Staten hebben beslist om tanks te leveren aan Oekraïne. “Het heeft geen zin meer om met Kiev of zijn westerse marionettenmeesters te praten”, aldus de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov. In het verleden wees Zelensky vredesgesprekken meermaals af met Poetin terwijl Moskou pas wou praten als Kiev de annexatie van de Oekraïense gebieden zou erkennen.

41 reacties

  • paul vdkerckhove

    1 jaar geleden
    Niet meedoen aan een oorlog maar wel wapens leveren ? Dat is een stock leegmaken. Hun f 16's krijgen de Oekraïners niet . Elk trekt maar zijn conclusies ..,
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Er zal langs beide zijde veel water bij de wijn moeten, EU moet geen wapens leveren maar gewoon stoppen en die twee daar vrede laten sluiten desnoods op eigen houtje, Rusland is de grote boosdoener maar helaas heeft die boosdoener een enorm kernbommen arsenaal en daar val niet mee te sollen, helaas nogmaals. Oekraïne bewapenen speel blijkbaar in de kaart van Poetin zo kan hij naar een vijand wijzen en de Russen achter zich scharen.
  • Willem Hoorelbeke-v.l.

    1 jaar geleden
    Zolang mogelijk de oorlog gaande houden dat is de bedoeling voor wat hoe en etc.. speelt geen rol erzijn er die dik geld verdienen aan die oorlog en mensenlevens zijn voor die geldzakken niet van belang..
  • Herman Daneels

    1 jaar geleden
    Niemand wil een WO3, maar misschien zal dat de vrede terug brengen. Onderhandelen met iemand die nu een deel van het land wil pikken, en later nog een deel, en nog een deel. Stilaan zal hij tot aan onze grens staan. Oekraïne inpalmen = sterker leger, meer macht en geld. Op een gegeven moment zal het Westen moeten kiezen, WO 3 of armoede.
  • Gunter Verleyen

    1 jaar geleden
    Als je moet onderhandelen op basis van voldongen zaken is dit niet onderhandelen maar capituleren!