Nicolas Maeterlinck

Antwerpse politie en parket op zoek naar getuigen en beelden van rellen tijdens WK voetbal waarbij agent gewond raakte

De Antwerpse politie en parket zijn op zoek naar getuigen, foto's of videobeelden van rellen op de Sint-Bernardsesteenweg in Antwerpen tijdens het WK voetbal. Op 1 december werd een politieagent in burger bekogeld met stenen en tegen de grond gestampt. Hij raakte daarbij gewond.

Op donderdag 1 december rond 19.50 uur hielden agenten van de Antwerpse politie in burger toezicht naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal. Ze hielden controle ter hoogte van het bus- en tramstation "Antwerpen Abdijstraat" op de Sint-Bernardsesteenweg in Antwerpen. Op die plek werden ze onder andere bekogeld met stenen en een van de agenten werd ook tegen de grond gestampt. Hij raakte daarbij gewond.

"Het onderzoek naar die feiten loopt volop. We zijn daarom nu op zoek naar getuigen, foto's of video's van het incident. Mensen met informatie of beeldmateriaal roepen we op om contact op te nemen met de speurders", zegt Kato Belmans van het Antwerpse parket.

Tips en beeldmateriaal kunnen doorgegeven worden via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800 30 300. Het opsporingsbericht kan je nalezen op de website van de federale politie. 

Foto: federale politie

Meest gelezen