Annika Wallis

Isaac Roux, Jack Vamp & The Castle of Creep en Mayorga zijn De Nieuwe Lichting 2023

De winnaars van De Nieuwe Lichting, de jaarlijkse zoektocht van radiozender Stubru naar nieuw muzikaal talent, zijn bekend: Isaac Roux, Jack Vamp & The Castle of Creep en Mayorga treden in de voetsporen van onder meer Tamino en Brihang. Ze winnen airplay op Stubru en ondersteuning bij de start van hun muzikale carrière.

Radiozender Stubru is al voor de 11e keer op zoek gegaan naar nieuw muzikaal talent via de wedstrijd De Nieuwe Lichting. 849 opkomende artiesten hebben zich dit jaar ingeschreven en uit de negen geselecteerde finalisten zijn er door een professionele jury en het publiek drie winnaars gekozen. Dat zijn Isaac Roux, Jack Vamp & The Castle of Creep en Mayorga geworden. Meer dan 15.000 Stubru-luisteraars hebben hun stem uitgebracht.

De prijs voor deze kersverse Nieuwe Lichting: airplay op Studio Brussel, de cover van het magazine Knack Focus en de jonge artiesten krijgen de kans om een sessie op te nemen en workshops te volgen tijdens een bootcamp in Daft Studio. Bij de start van hun muzikale carrière krijgen ze ook professionele begeleiding bij concertzaal De Casino in Sint-Niklaas en sectororganisatie VI.BE.

BEKIJK - De drie winnaars worden bekendgemaakt:

Videospeler inladen...

Wie zijn de drie winnaars?

Louis De Roo uit Hasselt schrijft voor zijn muzikale project Isaac Roux persoonlijke liedjes waarin pijn verpakt zit in grootse gitaren. Zijn songs klinken als marshmallows voor de oren: zacht, zoet en op zijn best bij een knisperend kampvuur. 

BEKIJK - Isaac Roux met 'White Rose'

Videospeler inladen...

Als Arthur Boussiron uit Hasselt met zijn vrienden op een podium kruipt, wordt hij Jack Vamp, een excentriek figuur die één is met zijn gitaar. Met "Jack’s Tendency" heeft hij een trouwfeestklassieker voor de toekomst geschreven: een beat waarop indommelen geen optie is en een refrein - met een vette knipoog naar de jaren 80 - dat zich ongevraagd in je oren nestelt.

BEKIJK - Jack Vamp and the Castle of Creep met 'Jack's Tendency'

Videospeler inladen...

Op haar derde wist Helena Mayorga Paredes uit Gent dat ze gitaar wilde spelen, nu maakt ze haar muzikale droom waar. Single "Girlcrush" drijft op een spetterende riff en een meezingrefrein dat geen franjes nodig heeft. Mayorga is trouwens van vele markten thuis, want ze heeft alle instrumenten zelf ingespeeld.

BEKIJK - Mayorga met 'Girlcrush'

Videospeler inladen...

Meest gelezen