Het metroverkeer op lijnen 1 en 5 werd drie uur lang onderbroken.

Metroverkeer hervat na mesaanval in Brussels metrostation Schuman, verdachte opgepakt en drie gewonden

In het metrostation Schuman, in de Europese wijk in Brussel, zijn drie gewonden gevallen na een mesaanval. Een persoon verkeert in kritieke toestand. De politie bevestigt dat de verdachte, een man van 30 jaar, is opgepakt. In het station is het metroverkeer na drie uur hervat.

In het metrostation Schuman in Brussel is een man opgepakt nadat hij drie mensen rond 17.45 uur had aangevallen in de metro. Er ontstond veel chaos en paniek toen hij zijn mes bovenhaalde en de reizigers bedreigde. Een persoon verkeert in kritieke toestand. De drie zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

De dader is dan weggelopen in het station zelf, maar werd vrijwel meteen gearresteerd. Op sociale media is te zien hoe de politie de man onder schot houdt. 

"Het gaat om een man van 30 jaar oud", zegt parketwoordvoerder Martin François. "Op dit moment lijkt er geen sprake te zijn van een terroristisch motief." Hij stond voor zover bekend niet op de OCAD-lijst, maar hij zou wel bekend staan bij de politie voor andere feiten. Het is onduidelijk om welke feiten het gaat. Hij zou mogelijk psychische problemen hebben.

Het Brusselse parket zal pas morgen verder communiceren over de feiten en het verdere onderzoek.

Metroverkeer hervat

Het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 heeft meer dan drie uur stilgelegen. Veel reizigers moesten hun weg verderzetten met vervangbussen. Ondertussen rijden de metro's weer normaal.

Aan de volgende halte, Kunst-Wet, verzamelden veel reizigers om een vervangbus te nemen.

BEKIJK - Onze reporter Caroline Van den Berghe in "VRT NWS journaal" van 19 uur:

Videospeler inladen...

Meest gelezen