Co-voorzitters Groen Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Co-voorzitters Groen Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout. © HLN

ONZE OPINIE. “Extra geld voor de lagere lonen? Het begrotingstekort? De fiscale hervorming is een vals antwoord op alle problemen”

“300 euro extra voor de lagere lonen. Dat was het idee van Groen, de partij die hekelt dat partijen willen scoren maar het intussen zelf probeert te doen. Hoe ze die 300 euro extra wil betalen? De fiscale hervorming. Die bestaat nog niet. En die fiscale hervorming moet ook het begrotingstekort oplossen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De fiscale hervorming is een valse witte vlag waar politici mee zwaaien om kritiek te doen verstommen.”

34 reacties

  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Goed mensen maar o zo naïef, ze begrijpen niet dat alleen geld de wereld doet draaien en dat krijg je niet met goede dingen te doen.
  • Geert Vlietinck

    1 jaar geleden
    Beiden zijn inderdaad nog groen achter hun oren.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Indien de poltieke klasse minder profitariaatachtig zou zijn zou het begrotingstekort minder groot zijn, de grootste verantwoordelijke is Magnette die werkeloosheid promoot ipv werk, verder zijn er de .profiteurs excessen zoals van Jambo, Crevits, Weyts met hun dure leasing wagens van over de 2000 euro per maand
  • luc De Vriese

    1 jaar geleden
    Wanneer dit land een begrotingstekort heeft dat een record is in de EU en ook de staatsschuld oploopt moet elk voorstel van fiscale hervorming daar rekening mee houden. Minister Van Peteghem zal dat hopelijk correct doen.
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Hoe men het ook draait, keert en zelfs "mismeesterd", veel afdokken zullen economisch productieven tot het BNP toch moeten, want de lonen en de veel te gulle pensioenen van dat enorm legioen aan overheidspersoneel dienen betaald te worden.