Expert Elke Van Hoof (links) vertelt dat vooral jongere werknemers niet het risico willen lopen overbelast willen geraken.
Volledig scherm
PREMIUM
Expert Elke Van Hoof (links) vertelt dat vooral jongere werknemers niet het risico willen lopen overbelast willen geraken. © Photo News/Getty

Jongeren niet meer bereid om alles te aanvaarden van hun werkgever: “Wie talenten wil binnenhalen én houden, moet hier rekening mee houden”

Werknemers in ons land - vooral de jongeren - zijn steeds minder bereid om extraatjes te presteren. Eerst de ‘NV IK’ en dan pas het bedrijf, is het motto. Zullen werkgevers hier dan ook rekening mee moeten houden? En hoe dan? We vroegen het aan welzijnsexpert Elke Van Hoof.

54 reacties

  • piet devlieger

    1 jaar geleden
    "Talenten" is een groot woord. Ik denk dat er nog veel van die talenten zullen schrikken als ze zullen ondervinden hoe groot hun talent in feite maar is. Pretentie is nu eenmaal geen talent en ook talent moet werken om ergens te geraken. Ik heb al veel talenten laten gaan en nooit een probleem gehad om er andere te vinden. Willen werken is de eerste vereiste, anders vlieg je er binnen de kortste keren uit.
  • San Pauwels

    1 jaar geleden
    Jongeren merken dat hard werken niet altijd beloond wordt door de werkgever. Sommige werkgevers zijn zo veeleisend: altijd en overal beschikbaar zijn (flexibel zijn), zelfs in het weekend. Ze besparen op personeel en verwachten dat een werknemer het werk van twee kan opknappen. Jongeren zien ook dat 50-plussers vaak vervangen worden door jongere collega's.Ze beseffen ook wanneer ze die leeftijd bereiken dat het einde van hun carrière nabij is. En dan verwachten ze dat men enthousiast is?
  • Bert Vandamme

    1 jaar geleden
    Om een jongere te vinden die wil werken moet je héél veel geluk hebben want die zijn niet dik gezaaid...
  • francky wygers

    1 jaar geleden
    Jongeren zien gewoon dat de ouderen,die hard werken en alles ok vinden,na veertig jaren nog steeds een nummer zijn en bij de minste scheet buiten vliegen ondanks hun loyaal zijn. Ze zien dat hard werken enkel goed is voor de baas. Aan de andere kant kunnen veel jongeren tegen weinig nog tegen;
  • Christel Smets

    1 jaar geleden
    Wat een reacties, jongeren kunnen echt wel werken en zich inspannen en zich smijten. Alleen is recupereren ook belangrijk. En even" me time" anders ben je halfweg je loopbaan uitgeblust. Soms moet je aan een goede triade doen. Onderscheid tussen dringend, moet gebeuren op korte termijn en dit doe ik wel als er tijd is na het lijstje dringend. En als de "bazen daar niet kunnen op wachten/ mee leven. Dan kan je inderdaad beter een andere werkgever zoeken die dat wel kan. Dat is echt terecht.