Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mozkito

DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeersboetes verhogen naarmate je inkomen hoger is?

Verkeersboetes moeten afhankelijk worden van het loon van de overtreder. Dat vinden de Waalse socialisten. Het normale boetebedrag zou verdrievoudigen voor mensen met een hoog loon als het van de PS afhangt. Wat denk jij? Moeten mensen die een hoger loon hebben, ook hogere verkeersboetes betalen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experten en politici ervan vinden. Presentatoren Sven en Anke van Joe FM vragen de mening van hun luisteraars in deze poll.

216 reacties

  • yvo mast

    6 maanden geleden
    Puntensysteem lijkt me het beste. Na een bepaald aantal overtredingen , rijbewijs inleveren voor een bepaalde duur gekoppeld aan een maximum aantal boetes per jaar. Bij bp overschrijden van een maximum, dan wagen inleveren.
  • Paul Buckens

    1 jaar geleden
    Wat is het volgende de elektriciteit, mazout en gas volgens het inkomen? De ziekenhuis factuur volgens inkomen?De rijtaks volgens inkomen? Is het nog nuttig om vooruit te komen en iets meer te verdienen? Straks heeft men meer diensten en goederen door te kijken hoe anderen willen werken.
  • Linda MOENS

    1 jaar geleden
    In de omgekeerde zin : Iemand die een schamel pensioen uitgekeerd krijgt, ter herinnering ; de laagste in Europa, of een laag inkomen heeft gaat die dan ook minder moeten betalen dan het bedrag dat normaal voorzien is voor een bepaalde overtreding. Dit is pas een goed idee, niet ? ook geen goed idee ?.
  • pierre de smet

    1 jaar geleden
    Geert Van den Berghe, goed idee maar wat gaat dat kosten en zullen het nooit doen , boete's brengen geld op en daar is het om te doen . Rij binnenkort ( maart ) 46 jaar met de wagen en sinds de invoering van de € geen boete meer gehad . Daarvoor 3 keer een boete van 53 BF ( 51 na aftrek waar je maar 50 mag ) . Rijbewijs met punten is ook geen oplossing , dan rijden ze gewoon zonder . Vraagt blijft wat is dan het beste ?
  • Geert Van den Berghe

    1 jaar geleden
    Is er al eens aan gedacht om mensen te 'belonen' ipv altijd te bestraffen en te beboeten ? Misschien kan financieel belonen omdat je het (langere tijd) goed doet meer effect hebben dan bestraffen wanneer je iets fout doet ?