Russische T 72 -tanks oefenen voor een militaire parade in Moskou.
Volledig scherm
Russische T 72 -tanks oefenen voor een militaire parade in Moskou. © AP

“Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernietigen”: Poetin heeft dus maar één optie

De westerse tankleveringen aan Oekraïne zetten Rusland onder druk. Maar is het niet too little, too late? De westerse Leopard 2-tanks mogen dan wel superieur zijn aan de Russische tegenhangers, Poetin van zijn kant zal de macht van het getal laten spreken. Rusland heeft nog meer dan 10.000 tanks in voorraad - al dan niet in bedenkelijke staat - en het land beschikt bovendien over ‘s werelds grootste tankfabriek. “Treinen met honderden nieuwe gepantserde gevechtsvoertuigen rollen Oekraïne binnen.”

81 reacties

  • ronny tondeleir

    1 jaar geleden
    De logistieke keten voor al die Russiche tanks moet er ook nog zijn hoor. Dit heeft het russich leger niet. Gewoon al het verbruik aan brandstof, munitie en wisselstukken is enorm. Nog maar te zwijgen over hoeveel miltairen hij moet inzetten en opleiden als tankbemanning.
  • Jean West

    1 jaar geleden
    De tanks zijn er maar er is blijkbaar een probleem met de munitie.
  • Bart Timperman

    1 jaar geleden
    Zelfs met 10.000 tanks moet m'n nog een competente bemanning hebben met de nodige opleiding, iets wat Rusland niet heeft. Hoelang gaat Poetin zijn trouwens oorlog nog kunnen verkopen aan zijn volk, alles wat in Oekraïne gebeurt word gecensureerd. Na zijn mobilisatie stond nog maar 25% van de Russische bevolking achter de man en zijn oorlog en zonder een nieuwe mobilisatie heeft hij lang niet genoeg soldaten voor een lange oorlog wat het blijkbaar zal worden.
  • erwin Veltjen

    1 jaar geleden
    Kremlin: "Levering van langeafstandsraketten aan Oekraïne zal Rusland niet afschrikken" "Rusland zal zijn offensief koste wat het kost voortzetten." waarom dan nog wachten om vliegtuigen te sturen rusland is toch niet van plan om te stoppen dus moet het westen deze schurkenstaat helpen tegenhouden
  • RENE LENAERTS

    1 jaar geleden
    Dit betekent vele tanks en bemanningen opofferen om de Leopards tegen te houden. En te grote tankconcentraties zijn kwetsbaar voor artilerie.