Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock / Savvapanf Photo

Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen

De economie in de eurozone is ook in het vierde kwartaal nog gegroeid, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De groei is wel verder afgenomen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2022 toen de economie nog stevig vooruitging door de heropening van de economie na de coronabeperkingen. De hoge inflatie en de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) om die geldontwaarding te beperken, remmen inmiddels de economische groei af.

4 reacties

  • Ludo Bos

    1 jaar geleden
    We zullen binnen enkele maanden nog eens zien. Het wordt zuur lachen, wees maar zeker.
  • van roy jozef

    1 jaar geleden
    Mijn pensioen is nog thans serieus aan koopkracht verloren.
  • Fernand Beaumonde

    1 jaar geleden
    De economie zou Minder krimpen als de Overheid de BTW tarieven iets zouden verlagen. Met 20% BTW ontvangt de Staat door de enorme prijsstijgingen (10-15%) nog altijd meer dan met 21% daarvoor. Het is voor de consument niet veel maar toch een economische booster.
  • Eric De Baeremaeker

    1 jaar geleden
    De wapenindustrie doet de economie blijkbaar goed . In Wallonië zal FM veel mensen kunnen aanwerven om zo het aantal werklozen te doen dalen . Nu nog zwaar oorlogsmateriaal maken en we zijn vertrokken. Op de werf van caterpillar tanks of pantserwagens maken . Jaren werkzekerheid. Wallonië begin er maar aan !