Federaal Kamerlid Michael Freilich (N-VA) heeft zijn auto 'gepimpt' met een roterende nummerplaat.
Volledig scherm
Federaal Kamerlid Michael Freilich (N-VA) heeft zijn auto 'gepimpt' met een roterende nummerplaat. © BELGA/Michael Freilich

Vlaams Belang en Groen willen speciale nummerplaat voor parlementsleden afschaffen, Freilich: “Als het verdwijnt, ga ik er geen traan om laten”

Tom Van Grieken en Frank Troosters van Vlaams Belang hebben in de Kamer een wetsvoorstel ingediend om de bijkomende kentekenplaten ‘Hof’, ‘A’, ‘E’ en ‘P’ af te schaffen. Ook Groen is voorstander van het afschaffen van de ‘P’-plaat. Volgens de Vlaams Belang-partijvoorzitter is een roterend systeem, zoals N-VA-Kamerlid Michael Freilich maandag demonstreerde, verboden, maar dat ontkent die laatste “met klem”.

21 reacties

  • Paul Holemans

    1 jaar geleden
    toch nogal straf dat wanneer er sprake is van enige vorm van besparing door de elite, er geen enkele traditionele party op de kar springt. besparingen door het plebs worden daarentegen pijlsnel in een wet gegoten.
  • Eddy Vermeulen

    1 jaar geleden
    Lijkt een gadget uit een James Bond film.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Alle belgen gelijk voor de wet, waarom een speciale plaat voor parlementsleden?
  • Steven Creyelman

    1 jaar geleden
    P-platen hoeven wat mij betreft niet, maar ter info ... Je wordt er net zo goed mee beboet als met elke andere nummerplaat. Verkeersboetes vallen niet onder de parlementaire immuniteit. Maar zoals gezegd. Schaf het gewoon af.
  • Guido Parker

    1 jaar geleden
    Dit is totaal onbelangrijk maar gemakkelijker dan de moeilijke belangrijke dossiers natuurlijk.