Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mozkito

DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeersboetes verhogen naarmate je inkomen hoger is? Dit is jullie mening

Verkeersboetes moeten afhankelijk worden van het loon van de overtreder. Dat vinden de Waalse socialisten. Het normale boetebedrag zou verdrievoudigen voor mensen met een hoog loon als het van de PS afhangt. Wat denk jij? Moeten mensen die een hoger loon hebben, ook hogere verkeersboetes betalen? Eerder vandaag lieten we enkele experten aan het woord. Nu is het jullie beurt.

34 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    Een zeer riant inkomen , een zeer dure wagen , waarom dan die boete niet verhogen ? Het zijn mestaal diegenen met zeer duren grote luxe wagens die denken dat ze boven de wet Stan en zich meer permitteren dan de gewone werkende mens met een bescheiden wagen . Dus doen . Volgens inkomen . En dan haalt je er uit diegenen die op de poef of op krediet rijden voor de show .
  • Ludwig Vandecappelle

    1 jaar geleden
    Het gelijkheidsbeginsel is een fundament van onze vrije samenleving en staat bovendien in de grondwet omschreven. Een progressief boetesysteem zou een ernstige schending van het gelijkheidsbeginsel betekenen.
  • Benny Bertrant

    1 jaar geleden
    Rijbewijs met punten? Alleen bedoeld om de armen en middenklasse te vervolgen en te beboeten. PUNT! Niet bedoelt om rijkeluien te beboeten of zakenpersonen omdat die met firmawagens rijden. ALLEEN bedoeld om de middenklasse en de minder bedeelden te beboeten.
  • Yvan Lissens

    1 jaar geleden
    Rijbewijs met punten is een maat voor niets. Het enige wat er dan gaat gebeuren is dat er meer mensen zonder rijbewijs gaan rijden want de pakkans is veel te klein. Een boete naargelang het inkomen is dus geen slecht idee.
  • Gert Gilops

    1 jaar geleden
    Hupla weeral mensen in hokjes verdelen Dan , als ze je gaan beboete op de hoeveelheid van je loon , niet OK.