Peter Gerber stopt als CEO bij Brussels Airlines en stapt over naar concurrent Condor

Peter Gerber stopt met onmiddellijke ingang als CEO van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines en verlaat ook moederbedrijf Lufthansa Group. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Voormalig CEO Christina Foerster neemt ad interim over. Gerber wordt in 2024 de nieuwe CEO van de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor.

De Duitser Peter Gerber was sinds 1 maart 2021 CEO van Brussels Airlines. Gerber was daarnaast ook Chief Representative for European Affairs bij moederbedrijf Lufthansa Group. Op 1 februari 2024 wordt hij de nieuwe topman van de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor.

"Gerber wordt volgend jaar 60 en dat is de leeftijd waarop je als CEO moet stoppen binnen de Lufthansa Group", zegt luchtvaartspecialist Nico Cardone van VRT NWS. 

"Gerber had duidelijk nog geen zin in stoppen en is daarom op zoek gegaan naar een andere job. Hij heeft die gevonden bij luchtvaartmaatschappij Condor. Dat is een rechtstreekse concurrent van Lufthansa en daarom moet Gerber met onmiddellijke ingang zijn huidige functie neerleggen."

Voorlopig neemt voormalig CEO Christina Foerster over. Zij was CEO bij Brussels Airlines van april 2018 tot december 2019, en is momenteel lid van de Raad van Bestuur van Lufthansa Group. "Een langetermijnopvolger voor Peter Gerber zal zo snel mogelijk aangekondigd worden", zo staat in het persbericht van Brussels Airlines.

De laatste jaren wisselt Brussels Airlines regelmatig van CEO. Vijf jaar geleden, begin 2018, leidde Bernard Gustin de maatschappij nog. In april van dat jaar werd Foerster CEO, zij werd begin 2020 dan weer opgevolgd door Dieter Vranckx. De Belg ruimde iets meer dan een jaar later op zijn beurt plaats voor Gerber. Vranckx is nu CEO van Swiss, een andere maatschappij van de Lufthansa-groep.

Meest gelezen