PODCAST. ‘Zwarte Weduwe’ werd verdacht van minstens drie sluwe moorden: “Ik heb een scheermesje bij en snij dan mijn polsen over”

De KroongetuigenHet is oktober 1999. De rijkswacht van Leuven krijgt een oproep binnen van een dame die meldt dat er iemand is overleden. Een patrouille gaat ter plekke kijken. Het wordt meteen de start van een meeslepend onderzoek waarin alles draait rond de hebzucht van Jeanine Steeno. Ook wel de ‘Zwarte Weduwe’ genoemd. Beluister hierboven de nieuwe aflevering van de met een ‘Kastaar!’ bekroonde podcast ‘De Kroongetuigen’.

  1. Stakingen tot morgenochtend in gevangenissen na mislukt overleg met minister: “Van Tigchelt heeft alle bruggen opgeblazen”
    UPDATE
    11

    Stakingen tot morgenoch­tend in gevangenis­sen na mislukt overleg met minister: “Van Tigchelt heeft alle bruggen opgeblazen”

    In de gevangenis van Antwerpen en tien andere penitentiaire instellingen in Vlaanderen en Brussel zijn nog tot vrijdagochtend 6 uur spontane stakingen aan de gang. Die begonnen vanochtend uit onvrede over het feit dat minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) het opnieuw over de minimale dienstverlening wilde hebben. Al zeker in Antwerpen, maar ook in de meeste andere gevangenissen kan de wandeling en het bezoek niet doorgaan, zegt federaal secretaris Eddy De Smedt van de liberale vakbond VSOA.
  2. PODCAST. 'Killer van Brugge' executeerde taxichauffeur voor 365 euro: "Hij is dominant, emotioneel koud en een manipulatieve mooiprater”
    De Kroongetuigen

    PODCAST. 'Killer van Brugge' executeer­de taxichauf­feur voor 365 euro: "Hij is dominant, emotioneel koud en een manipula­tie­ve mooiprater”

    Het is juni 1999. De politie van Brugge treft het levenloze lichaam van taxichauffeur Roger Vanhaelemeersch aan in een straat in Oostkamp. Het slachtoffer ligt in een autokoffer en het bloed sijpelt eruit. Nog geen twee weken later wordt Fernand Verstappen in zijn garagebox in Brugge kansloos doodgeschoten. Kort daarna komt verdachte Marc Gevaert in het vizier van de speurders. Hij bekent dat hij de twee mannen heeft vermoord voor een buit van nog geen 375 euro. Het psychiatrisch rapport over de roofmoordenaar is dan ook beenhard: “Het heeft geen zin om deze man ooit nog in de samenleving op te nemen, hij is een permanent gevaar”. Beluister de meeslepende aflevering van de bekroonde podcast ‘De Kroongetuigen’ hierboven.