Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Ziekenhuis te ver voor baby Victor en dus wordt hij geboren in brandweerkazerne Lennik

In de brandweerkazerne van Lennik is een baby geboren. Op 23 januari waren Tom en Dorien onderweg naar het ziekenhuis. Toen het hoogdringend werd, is de vader dan maar de brandweerkazerne van Lennik binnengereden. Daar is de moeder vlot bevallen van een baby met behulp van de brandweerlui.

“Dit is zeker niet alledaags”, zegt Alain Habils van Brandweerzone Vlaams-Brabant zone west. “We hebben al vaker thuis vrouwen helpen bevallen of soms wordt een baby geboren in een ziekenwagen, maar in de kazerne zelf is echt uitzonderlijk. Gelukkig zijn al onze beroepsbrandweerlui ook ambulanciers en wisten ze wat ze moesten doen."

Om geen risico's te nemen werd de MUG er toch nog bijgehaald. "Dit hebben we gedaan zodat er indien nodig snel een dokter aanwezig zou zijn", zegt Habils nog. "Maar alles is vlot verlopen. De baby heet Victor en gisteren is hij samen met zijn ouders op bezoek geweest in onze kazerne."

"We hadden dit absoluut niet verwacht, het is allemaal heel snel gegaan", vertelt mama Dorien Pletinckx aan Radio2. "Mijn weeën begonnen uit het niets en volgden elkaar heel snel op. We zijn daarom gestopt bij de brandweerkazerne met het idee van 'de ziekenwagen gaat ons sneller naar het ziekenhuis kunnen brengen dan wij zelf', maar zelfs daar was geen tijd meer voor."

"Ze hebben mij dan in de ambulance gelegd en twintig minuten later was Victor geboren", vervolgt Dorien. "De brandweermannen wisten duidelijk wat ze moesten doen, want ze hebben mij heel goed op mijn gemak gesteld."

Mama Dorien en papa Tom met hun zoontje Victor
Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Meest gelezen