Voetbaltruitjes voor Senegal na drie jaar terug bij Vlaamse afzender

© jhp

Twee oude voetbaluitrustingen van FC Cristalboys zijn drie jaar onderweg geweest naar een goed doel in Senegal, maar zijn er nooit geraakt. Ze zijn terug bezorgd via de Bpost. De truitjes worden nu geschonken aan een ander goed doel in Roemenië.

Joris Herpol

Voetbalclub Cristalboys en sponsor Willy Wijnants van café Pandoerken ‘Den Bizon’ schonken in 2014 twee volledige voetbaluitrustingen aan een goed doel in Senegal. Clubdokter en burgemeester Eddie De Block (Open VLD) stuurde de truitjes toen op. Eddie De Block: “De Cristal Boys hadden net nieuwe uitrustingen, en wilden twee oude uitrustingen —die in feite nog in goede staat waren— wegschenken aan een goed doel. Ik had toen een verpleegster in dienst die een vrijwilligersproject had lopen in Senegal. Ze gaf me het adres van een lokale club, want de mensen zijn daar ongelooflijk blij wanneer ze sportkledij krijgen. Dat is daar onbetaalbaar. Ik stuurde de voetbaluitrustingen, 34 truitjes, shorts, kousen en een keepersuitrusting, naar daar.”

Groot was de verbazing toen er 14 dagen geleden een telefoontje van Bpost Haren kwam naar cafébaas Willy Wijnants alias ‘Den Bizon’ in Merchtem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen