Februari 1969. Boeing voert testvluchten uit met de 747.
Volledig scherm
PREMIUM
Februari 1969. Boeing voert testvluchten uit met de 747. © AFP

De ‘Queen of the Skies’, de Boeing 747 die ons naar verre bestemmingen deed reizen, kan niet meer op tegen meer moderne toestellen

Afgelopen nacht is in Everett (Washington) de laatste Boeing 747 afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar, de Amerikaanse cargo-maatschappij Atlas Air. Daarmee valt het doek over de bouw van één van de meest opmerkelijke vliegtuigen uit de luchtvaartgeschiedenis. De ‘Jumbo Jet’ democratiseerde de langeafstandsvlucht. Wanneer de laatste Air Force One binnen een jaar of 35 naar het museum of de schroothoop gaat, zal de 747 bijna een eeuw gevlogen hebben.

10 reacties

  • Werner Rummens

    1 jaar geleden
    Zeer mooi toestel altijd goede vliegervaringen mee gehad. Had zijn naam Queen of the skies zeker niet gestolen.
  • Kris Dhooghe

    1 jaar geleden
    Liever over de oceaan met 4 motoren dan met 2.Ik heb voeger meegemaakt dat op een vlucht met martinair 1 motor in brand schoot van een 747 .toch wel beangstigend hoor.
  • Freddy Van Groens

    1 jaar geleden
    Dat is spijtig dat waren echt aangenaam vliegtuig met veel ruimte en zeer comfortabel,nu heb je amper plaats in de huidige airbus.
  • Daniel Steens

    1 jaar geleden
    Blijft een prachtig toestel 10 tallen keren mee mee gevlogen
  • Elisa Brees

    1 jaar geleden
    Een relikwie dat verdwijnt. Spijtig. Het was sensationeel de opstijging van de 747. Zo'n gevaarte de lucht in krijgen. Houden er goede herinneringen aan over.