animal testing beagle
Volledig scherm
animal testing beagle © belga

Vlaams Parlement dringt aan op "toekomst zonder dierproeven”

Het Vlaams Parlement dringt er bij de Vlaamse regering op aan om werk te maken van een “toekomst zonder dierproeven”. Dat staat in een voorstel van resolutie van parlementsleden Gwenny De Vroe (Open VLD), Sofie Joosen (N-VA) en Tinne Rombouts (CD&V) die woensdag is goedgekeurd in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement.

5 reacties

  • Jean Petermans

    1 jaar geleden
    Zegt eigenlijk niets,, het is slechts " aandringen op een toekomst". Zachter kan je het niet verwoorden indien je de voorstanders/tegenstanders ervan niet voor het hoofd wil stoten.
  • Fatima Dirkx

    1 jaar geleden
    Elk levend wezen heeft recht op een waardig bestaan. En mensen hebben niet het recht om over een andere aardbewoner te beslissen of hij meer of minderwaardig is. Je bent maar pas mens als je dat begrip hebt.
  • Bart Timperman

    1 jaar geleden
    Het word eindelijk eens tijd, er zijn genoeg alternatieven maar met dieren was het goedkoper, alsof de pharma industrie nog geen geld genoeg verdient
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Er zijn al lang alternatieven voor dierproeven, maar dat kost te veel en de 'belastingbetaler' wilt dat niet. De 'belastingbetaler' wilt in feite geen enkele vooruitgang. Want dat kost te veel. In Frankrijk worden meer en meer laboratorium honden en katten en apen opgevangen in asiels. Via overdrachtcontracten. Heel kleinschalig; het gros van de beesten wordt geëuthanaseerd. De belastingbetaler wilt ook nog eens de beste medicatie, niet waar ? Maar het mag niet te veel kosten, hé.
  • Vic Bellemans

    1 jaar geleden
    Hopelijk komt er snel een eind aan deze mishandeling. De ontwikkelde geneesmiddelen zijn héél dikwijls peperduur (lees onbetaalbaar voor de meesten) en vullen de zakken van de pharmagiganten.
  1. RECONSTRUCTIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”

    Plots was ze wég, op 12 november 1994. Was ze gevlucht, weg van man en zoon, in de greep van een psychose? Of zou haar lichaam na een wanhoopsdaad ergens in de Leiemeersen liggen? Maar niemand keek naar de andere aanwijzingen - ze was zonder paspoort vertrokken, er was een stuk tuin omgewoeld, haar man werkte elke poging om grondig te zoeken tegen. Dus bleef Annie De Poorter 30 jaar liggen waar haar man Hans D. haar had begraven. Dit is het verhaal van een web van leugens en gemiste kansen.
    Sint-Martens-Latem
  2. “30.000 buitenlandse bouwvakkers betalen hier nul euro”: bouwunie slaat alarm over belastingontduiking
    PREMIUM
    119

    “30.000 buitenland­se bouwvak­kers betalen hier nul euro”: bouwunie slaat alarm over belasting­ont­dui­king

    De schatkist loopt jaarlijks minstens 200 miljoen euro aan belastinginkomsten mis door buitenlandse bouwvakkers die nul euro belastingen op hun loon betalen, terwijl dat wel zou moeten. Waarom lijkt het alsof de fiscus vertikt erachteraan te gaan? Waarom wordt niets gedaan aan deze oneerlijke concurrentie? Voor Bouwunie is dit onhoudbaar: “Een buitenlandse onderaannemer die 40 tot 50 procent goedkoper is dan een Belgische is écht een probleem.”