Trendy én peperduur: bedenkers van non-alcoholische spirits Nona en Gimber verklaren het succes
Wie ‘Dry January’ aan zich liet voorbijgaan, krijgt in februari met ‘Tournée Générale’ een herkansing die je maar 28 dagen hoeft vol te houden. Alcoholvrije bieren, wijnen en aperitieven waren nog nooit zo populair. De Belgische merken Nona en Gimber scheren hoge toppen, maar 0% alcohol komt met een stevig prijsetiket. Gaat het écht over meer dan water met een smaakje?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Van Douwe Egberts tot Everyday: welke gemalen koffie zorgt voor de lekkerste kop? Koffie-expert test 10 soorten en vindt 2 toppers
-
PREMIUM
Wat is de impact van ‘day drinking’ op je lichaam? Toxicoloog duidt: “Zo kan je het ongewenste effect van alcohol verminderen"
Zaterdag klimt het kwik naar een warme 24 graden, volgens het KMI. Terrasjes zullen ongetwijfeld volstromen en veel mensen houden het dan niet bij water, frisdrank of een mocktail. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) legt uit wat day drinking met je lichaam doet en geeft tips om het ongewenste effect van alcohol te verminderen: “Alle middeltjes op het internet zijn kwakzalverij.” -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
-
PREMIUM
INTERVIEW. Maak kennis met Elizio Masson (19), de piepjonge sommelier van Hof van Cleve: “Mijn zakgeld spaarde ik om te gaan eten in sterrenrestaurants”
-
PREMIUM
5 exclusieve Halloweencocktails van HLN-sommelier Sepideh: “Zo zijn ze even lekker als in de cocktailbar”
Halloween staat bekend om ‘trick or treat’, maar voor volwassenen hoeven die treats zeker niet enkel snoep te zijn. Speciaal voor de feestdag die ook bij ons steeds populairder wordt, creëerde HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia vijf cocktails die perfect aansluiten bij de griezelige feestdag en evengoed smaken als in de cocktailbar. “Gebruik sowieso véél ijsblokjes.” -
PREMIUM
“Deze Belgische wijn van 22 euro uit de supermarkt is echt de moeite”: wijnproductie in ons land boomt, maar welke flessen zijn lekker?
In 2023 produceerde ons land 13 procent meer wijn dan vorig jaar, goed voor een totaal van 3,4 miljoen liter. Maar welke Belgische wijnen zijn lekker? Matcht de vraag met het aanbod? Welke flessen vind je terug in de supermarkt en in welke druiven blinken we uit? HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia geeft antwoord en tipt vier wijndomeinen: “Onze cool climate wines hebben een frisheid waar Frankrijk en Spanje jaloers naar kijken.” -
PREMIUM
Zijn aangepaste wijnen op restaurant straks passé? Deze chefs serveren alcoholvrije dranken: “Er kruipt enorm veel tijd in”
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
PREMIUM
10 feiten en fabels over alcohol: helpt het om een ‘bodempje’ te leggen en raak je gewend aan grote hoeveelheden?
De Belg drinkt al eens graag een glas: volgens recente cijfers van OESO drinken we gemiddeld 9,2 liter pure alcohol per jaar. Maar liefst 28 procent van de volwassenen geeft aan zich minstens één keer per maand volledig zat te drinken. Is één glas per dag ‘gezonder' dan een keer per maand alle remmen los te gooien? En word je minder snel zat van tien pintjes dan van tien glazen wijn? Verslavingsexperte Ninette van Hasselt scheidt tien feiten van fabels. -
“De Pumpkin Spice Latte is geen gewone koffie, maar een begrip op zich”: waarom blijft deze foodtrend al 20 jaar populair?