Direct naar artikelinhoud
NieuwsFestivals

Pukkelpop 2023 maakt eerste grote naam bekend: Billie Eilish komt terug

Billie Eilish op Glastonbury Festival vorige zomer.Beeld Photo News

Billie Eilish keert terug naar Kiewit. Dat maakte de organisatie van Pukkelpop zelf bekend vandaag. De popsensatie is de eerste headliner op de affiche voor 2023, de volgende dagen worden er nog een aantal andere grote namen bekendgemaakt.

In een interactieve glazen container op het Verbindingsplein in Hasselt kwam vandaag stipt om 11 uur de naam van de allereerste headliner van Pukkelpop 2023 op meer dan 30 televisietoestellen tevoorschijn. Niemand minder dan Billie Eilish komt op vrijdag 18 augustus terug naar Kiewit. Volgens de organisatie wordt haar passage op Pukkelpop ook haar enige show in België dit jaar.

Billie Eilish, amper 21, is de jongste headliner die Pukkelpop ooit heeft gehad en één van de grootste en meest gewaardeerde singer-songwriters van haar generatie. In 2019 zorgde de toen 17-jarige Billie Eilish voor misschien wel de grootste volksverhuizing van de voorbije paar Pukkelpop-edities. Hoge verwachtingen die ze toen met de vingers in de neus en de tong uit de mond kon inlossen.

Donderdag en vrijdag worden op hetzelfde uur en op dezelfde locatie nog enkele belangrijke namen voor Pukkelpop aangekondigd. De startdatum van de ticketverkoop volgt binnenkort.